Закарпаття: з фронту надійшли 4 трагічні звістки (ФОТО)

січня 03 / 2024
Закарпаття: з фронту надійшли 4 трагічні звістки (ФОТО)

З’явилися ще чотири трагічні звістки про втрату серед закарпатських військових.

На війні з росією поліг Юрій Надич з Чинадійова

Сьогодні до Чинадіївської селищної громади надійшла чергова сумна звістка про загибель військовослужбовця – солдата На
дича Юрія Юрійовича.
Про це йдеться на сторінці громади в соціальній мережі Фейсбук.

Надич Юрій Юрійович народився 1996 року та проживав в селищі Чинадійово, але молоде життя обірвалося військовослужбовця 1 січня 2024 року біля населеного пункту Веселе Донецької області.

Про дату та час зустрічі тіла загиблого Героя буде повідомлено додатково.


На війні загинув уродженець Великих Ком’ят Виноградівської громади Микола Алексик

Він був випускником Української кіношколи та актор Improv-театру у Львові, планував стати продюсером і пішов добровольцем на фронт.

Українська кіношкола повідомила, що на війні загинув випускник продюсерської річної програми Микола Алексик. Йому було 29 років.


Молодий хлопець, який закінчив Українську кіношколу і планував стати продюсером, загинув у війні Росії проти України, йдеться в повідомленні кіношколи в соцмережах.

Микола обожнював подорожувати і відвідувати нові місця, а особливо любив відпочивати у Карпатах. За словами рідних, “Микола Алексик, як і дідусь, завжди шукав себе та істину”.

У Миколи Алексика залишилися мама і бабуся. Його дідусь, уродженець Великих Ком’ят, Андрій Алексик був оперним співаком, головою Львівського відділення Спілки театральних діячів України та членом художньої ради Львівського оперного театру.

Після початку повномасштабного вторгнення Микола Алексик пішов добровольцем. Він служив у складі 12-ї бригади спеціального призначення Азов Національної гвардії України на південному та східному напрямках.

“Микола залишив незгладимий слід не лише в кіномистецтві, а й у серцях тих, хто цінував його мужність і самовідданість. Висловлюємо глибокі співчуття його родині — мамі та бабусі. Нехай пам’ять про Миколу будить у нас гордість за його подвиг і надихає на мирне майбутнє. Спочивай з миром, справжній герой”, — йдеться в повідомленні кіношколи із проханням підтримати матір і бабусю.

Микола Алексик народився в селі Великі Ком’яти Закарпатської області. Як повідомив львівський портал «Твоє місто», у 2-річному віці разом з мамою переїхав до Львова.


Загинув у бою в Серебрянському лісі у Луганській області 16 грудня 2023 року. Його поховали 1 січня на військовому кладовищі Личаківського цвинтаря.. Йому було 29 років.

У Сваляві в останню дорогу проведуть захисника Миколу Олоса, який загинув ще в серпні

Повернення Героя на вічний спочинок додому затяглося на пів року.

Чин відспівування відбудеться 4 січня у греко-католицькій церкві Різдва Пресвятої Богородиці о 14:00.

Миколу Олоса у місті знали за прізвиськом Калюня. Відомо, що чоловік працював на одній з місцевих газових заправок.


Був позитивний, веселий, завжди усміхнений, дуже світла людина — так згадують його знайомі. Вдома на військового чекали дружина, дві донечки та рідня.

Про загибель захисника стало відомо ще на початку серпня 2023-го року і тоді повідомлялося, що “про дату та час поховання Героя стане відомо невдовзі”. Однак повернення Героя на вічний спочинок додому затяглося на пів року.

В Ужгороді 4 січня попрощаються із полеглим Олексієм Проданом



В обласному центрі Закарпаття завтра, 4 січня, попрощаються із загиблим захисником Олексієм Проданом.

Чин похорону розпочнеться о 13:00 на площі Народній біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Вічна та світла пам’ять Героям!
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар