Головне управління ДСНС України у Закарпатській області інформує

січня 03 / 2024

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Закарпатської області станом на 7:00 3 січня 2024 року.

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби для оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 7 виїздів, з яких один - хибний.

Щодо обстановки з пожежами



02.01.2024 о 14:16 надійшло повідомлення про загорання сміття на полігоні твердих побутових відходів за адресою: Ужгородський район, Баранинська тергромада, с. Барвінок. Пожежею знищено сміття на площі 10 кв. м. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.

02.01.2024 о 15:55 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Берегівський район, Королівська тергромада, смт Королево, вул. М. Вовчка. Вогнем знищено меблі та речі домашнього вжитку на площі 6 кв. м. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались три одиниці техніки від 18-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів, державного пожежно-рятувального поста смт Вилок та місцевої пожежної команди смт Королево.

02.01.2024 о 21:28 надійшло повідомлення про загорання надвірної споруди (коптильня) за адресою: Берегівський район, Королівська тергромада, смт Королево, вул. Донського. Пожежею знищено надвірну споруду на площі 6 кв. м. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались три одиниці техніки від 18-ї державної пожежно-рятувальної частини ДПРЧ м. Виноградів, державного пожежно-рятувального поста смт Вилок та місцевої пожежної команди смт Королево.

02.01.2024 о 21:30 надійшло повідомлення про загорання сміття в занедбаній будівлі за адресою: м. Мукачево, вул. Б.Неймана. Пожежею знищено сміття на площі 2 кв. м. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Мукачево.

02.01.2024 о 22:50 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Хустський район, Колочавська тергромада, с. Колочава, урочище Горб. Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 1 кв. м. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки від державних пожежно-рятувальних постів сіл Колочава та Синевир.

Некласифіковані надзвичайні події

02.01.2024 о 11:00 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час проходження туристичного маршруту, через сильний туман потребують допомоги двоє туристів із Запоріжжя за адресою: Рахівський район, полонина Кознєска, точка порятунку RA 028. О 13:02 рятувальники знайшли людей. Одному з них, що травмував праву ногу, надали долікарську допомогу, а далі обидвох транспортовали до с. Лазещина Рахівського району. Травмований від подальшого ушпиталення відмовився. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення с. Лазещина.

02.01.2024 о 16:25 до ДСНС Закарпаття повідомили про зсув ґрунту об’ємом близько 150 куб.м за адресою: м. Рахів, вул. Новоселиця. Внаслідок цього пошкоджень поруч розташованого житлового будинку та господарських споруд не зафіксовано. На місці події працюватиме районна комісія ТЕБ та НС. Підрозділи ДСНС на місце події не залучались.

02.01.2024 року о 20:47 до ДСНС Закарпаття повідомили про отруєння в квартирі, попередньо чадним газом, 3 осіб (причина встановлюється) за адресою: м. Чоп, вул. Залізничників. Внаслідок цього 2 особи ушпиталені до Ужгородської міської дитячої лікарні з легким ступенем важкості. Підрозділи ДСНС на місце події не залучалися.

Погодні умови

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 3 січня очікується: хмарно, переважно значні дощі, у горах значний мокрий сніг, на високогір'ї - сніг. У горах місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на високогір'ї складні відкладення паморозі та снігу. На окремих ділянках гірських доріг ожеледиця. Вночі та в першій половині дня подекуди туман. Вітер південний 7-12, вночі та вранці в горах місцями пориви 15-20, на високогір'ї до 25 м/с. Температура повітря вночі 0-5° тепла, у горах подекуди 2-4° морозу, вдень 4-9° тепла, в горах місцями близько нуля.

По м. Ужгород: хмарно, вночі значний дощ, вдень часом дощ. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південний 9-14 м/с. Температура повітря вночі 3-5°, вдень 7-9° тепла.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар