Важливо! Закарпатська митниця повідомляє про зміни з 7 листопада

листопада 03 / 2023

До уваги суб’єктів ЗЕД, митних брокерів та перевізників!

Звертаємо увагу на те, що з 7 листопада 2023 року стане ОБОВ’ЯЗКОВИМ пред’явлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення під час їх митного оформлення за митною декларацією, заповненою у звичайному порядку, в тому числі і у митному режимі експорту, митному органу оформлення. Відомості графи 30 митної декларації означатимуть місце фактичного розташування товарів на момент подання митної декларації.
Координаторами, відповідальними за вирішення можливих проблемних питань під час митного контролю та митного оформлення товарів та транспортних засобів комерційного призначення після набрання чинності змін до Митного кодексу України 07.11.2023 у Закарпатській області, визначено заступника начальника Закарпатської митниці Володимира Козюберду та посадових осіб внутрішніх підрозділів митниці, контакти яких за цим посиланням: https://zk.customs.gov.ua/Vnutrishni_mistsia_mytnoho_oformlennia_


У разі потреби у наданні компетентних консультацій чи форс-мажорних ситуацій, просимо невідкладно звертатись за телефоном (03122) 61-22-07, 64-96-00 (оперативні чергові).
Додатково зазначимо, що можливістю здійснювати митне оформлення товарів без їх пред’явлення митному органу можуть скористатися суб'єкти ЗЕД, які отримають відповідні спрощення. Детальніше за посиланням: https://cutt.ly/DwRIKulR

Нагадаємо, що відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 259 Кодексу, починаючи з 00 годин 7 листопада 2023 року раніше оформлені митні декларації типу «ЕА» є попередніми митними деклараціями, які містять відомості, достатні для ввезення товарів, транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України та забезпечення доставки їх до митного органу призначення. Водночас, є ОБОВ’ЯЗОВОЮ доставка та пред’явлення цих товарів митним органам, якими були оформлені такі попередні митні декларації. Випуск товарів у обраний декларантами митний режим здійснюється за умови подання додаткової митної декларації.
Детальніше - https://bit.ly/499TyhE
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар