На Рахівщині до сімей діти які не відвідують школу навідуватиметься поліція

вересня 20 / 2023
ДО УВАГИ БАТЬКІВ ДІТЕЙ ШКІЛЬНОГО ВІКУ
Служба у справах дітей Богданської сільської ради інформує
Безпосереднім обов’язком батьків є виховання дітей, зокрема забезпечення здобуття дитиною повної загальної середньої освіти.
Постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 №684 затверджений Порядок ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, який визначає, що у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин заклад освіти невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.
Поважна причина відсутності учня на навчальних заняттях підтверджується відповідною медичною довідкою закладу охорони здоров’я або письмовим поясненням одного з батьків учня, або інших законних представників.
Якщо здобувач освіти систематично пропускає заняття без поважної причини, а навчальний заклад не має інформації про те, де він знаходиться, то за законом батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП.
Крім пропуску дітьми занять, батьки несуть відповідальність за куріння ними сигарет, вживання алкоголю, скоєння крадіжок, хуліганства та ін., за що також передбачена законом відповідальність.
Одночасно зазначаємо, що за невиконання або неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнені до різних видів юридичної відповідальності: адміністративної, кримінальної, сімейно-правової.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар