Біля аварійного мосту на Закарпатті буде змонтовано тимчасовий міст від європейських партнерів: На Тячівщині вирішують питання щодо доцільності ремонту мосту

липня 27 / 2023
Відновлюємо транспортне сполучення на мосту через річку Тересва. - Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

На початку тижня у Закарпатській області стався обвал трьох секцій аварійного 66-річного мосту поблизу селища Тересва Тячівського району через порушення водієм правил заборону на проїзд вантажним транспортом.

Мостовий перехід через річку Тересва було збудовано у 1957 році – відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. З 2018 року штучна споруда перебувала в аварійному стані. транспортним засобам, вагою понад 7 тонн проїжджати нею було заборонено. Відповідні знаки попереджали про це обабіч мосту.

Щоб відновити рух у стислі терміни та забезпечити транспортне сполучення по дорозі Н-09 що з'єднує три західні області, Агентство відновлення надасть тимчасові конструкції, з яких буде змонтовано тимчасовий міст, що забезпечить рух, в тому числі й вантажного транспорту.

Тим часом біля аварійного мосту на Закарпатті буде змонтовано тимчасовий міст від європейських партнерів.

Наразі фахівцями Агентства відновлення та мостовиками з трьох західних областей проведено комплексне обстеження споруди, де стався обвал трьох секцій під час руху вантажівки, що у 7 разів перевищила допустимі норми.

Мета - визначити чи витримають вцілілі металеві балки додаткові конструкції, які б змогли накрити пошкоджену секцію старого мосту. Відповідь – не витримає. Тому ухвалене рішення про встановлення технологічного мосту з тимчасових конструкцій. Переправа матиме посилені опори, а відтак не буде чутливою до коливань рівня води у річці Тересва. Міст витримує рух вантажного та пасажирського транспорту, у режимі реверсу.

Наразі функціонує тимчасова переправа через русло річки та підходи, нею рухаються виключно легкові автівки. Влаштовується переправа для вантажного транспорту: також можна скористатися об'їзним шляхом місцевими дорогами.( схема додається)

Агентство відновлення має досвід швидкого налагодження логістики, тому сполучення трасою національного значення Мукачево – Івано-Франківськ – Львів буде відновлене якнайшвидше.



Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар