Ефективне керування та маневрування автівки: Важиліві моменти про які потрібно знати водіям

липня 08 / 2023

Гальмівна рідина від UKR PARTS та принципи роботи гальмівної системи

Ефективне керування та маневрування на автомобілі забезпечує комфортні умови для їзди, але безпеку гарантує наявність працюючої гальмівної системи. Необхідно забезпечити мінімальний гальмівний шлях за одиницю часу, що дозволить убезпечити себе, пасажирів та оточуючих. Гальмівна система повинна працювати як треба, уповільнюючи колеса та повністю зупиняючи автомобіль згідно рекомендацій виробника транспорту.

Сучасні автомобілі оснащуються допоміжними елементами, функціями та навіть помічниками. Деякі намагаються вчасно дізнатися, скільки коштує гальмівна рідина, щоб якісно обслужити автомобіль та систему гальм зокрема. Актуальні ціни та прийнятні умови взаємодії пропонує магазин UKR PARTS, де є великий асортимент пропозицій від світових виробників.


Склад гальмівної системи

Сучасний гальмівний вузол складається із двох систем у зборі. Одна з них – це привід, де є наступний склад компонентів:
• педаль гальма;
• головний циліндр;
• вакуумний підсилювач;
• гальмівна рідина;
• патрубки та шланги.

Гальмівний механізм складається з колісних циліндрів або барабанів, колодок та дисків. Кожне обслуговування системи передбачає візуальний огляд та перевірку якості рідини. Тутhttps://ukrparts.com.ua/catalog/tormoznaya-jidkostj-272/ можна ознайомитися з пропозиціями від різних виробників. Вдасться купити робочу рідину під конкретне авто з урахуванням вимог заводу-виробника.
Гальма працюють за гідравлічним принципом, коли система активується після натискання на педаль гальма. У магістралі рідина створює потрібний тиск, який забезпечує роботу поршнів супорта, а вони в свою чергу стискають колодку на гальмівному диску.

Робоча рідина гальм

Через неможливість повністю стиснути таку рідину вона застосовується саме у гідравлічних системах. Особливий хімічний склад виключає утворення піни та перегрів, зберігаючи ефективність роботи протягом тривалого періоду. Температура замерзання також є ключовим елементом, адже навіть утворення невеликих згустків призводить до зниження ефективності роботи всієї гальмівної системи.

В експлуатації будь-яка гальмівна рідина взаємодіє з металом, пластиком та гумою. Тут https://ukrparts.com.ua/ можна знайти гідні рішення щодо специфікацій, щоб покупка відповідала власному автомобілю. Допомогу у підборі нададуть консультанти магазину з урахуванням VIN-коду автомобіля та інших критеріїв.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар