До уваги чоловіків, які планують йти до кордонів: На Закарпатських кордонах з ЄС триває спецоперація

травня 15 / 2023

🔸 Як вже повідомлялося, на західних кордонах триває операція «Захід-2023». До спільної спеціальної операції, окрім прикордонників, залучені співробітники Служби безпеки України, Національної поліції, Національної гвардії, а також представники органів державної влади та місцевого самоврядування.

🔸 Віднедавна, з метою підвищення ефективності заходів та забезпечення публічної безпеки і правопорядку у прикордонній зоні, Міністерством внутрішніх справ України було прийнято рішення про залучення до операції також особового складу закладів вищої освіти МВС.

🔸 Після проведення із курсантами підготовчого етапу, впродовж якого їм довели обстановку у прикордонні та специфіку роботи прикордонних підрозділів, майбутні офіцери поліції заступили на службу у складі прикордонних нарядів.

🔸 Впродовж минулої доби прикордонники Мукачівського загону спільно з Нацгвардійцями та курсантами вишів МВС припинили 5 спроб порушення кордону, у результаті чого затримали 6 військовозобов'язаних чоловіків, які планували незаконно потрапити в Румунію.

🔸 Порушники «вишукували» найбільш легкі, як їм здавалось, місця, де б можна було перетнути кордон поза пунктами пропуску. Однак на ділянках відповідальності «Ділове», «Тячів» та «Яблунівка» спільні наряди правоохоронців їх викрили та затримали. Щоб потрапити до сусідньої країни, троє чоловіків приїхали з Київщини, решта – з Вінниччини, Запоріжжя та Чернігівщини.

🔸 З метою з'ясування усіх обставин та складання протоколів про вчинення правопорушення, затриманих доставили до прикордонних підрозділів. Наразі оперативники Мукачівського загону встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконного переправлення осіб через державний кордон.



Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар