Закарпатські громади, організації та установи позмагаються за частку з 54 мільйонів євро Програми Румунія-Україна

травня 08 / 2023
🇷🇴🤝🇺🇦 Закарпатські громади, організації та установи позмагаються за частку з 54 мільйонів євро Програми Румунія-Україна

В Ужгороді проходить інформаційна сесія з популяризації можливостей фінансування в рамках Програми Interreg NEXT Румунія-Україна за участю близько 60 представників територіальних громад, неурядових організацій та інших зацікавлених закарпатців.

Програма була затверджена в листопаді 2022 року. Її перший конкурс буде оголошено уже незабаром, у травні поточного року. У програмі беруть участь повіти Румунії: Сучава, Ботошань, Тульча, Марамуреш і Сату-Маре. Бюджет програми — 54 мільйони євро.
Її пріоритети — транскордонна увага до навколишнього середовища, соціальний розвиток прикордоння та прикордонне співробітництво.
Учасниками Програми можуть бути державні, регіональні та місцеві органи влади, громадські організації тощо.
Моніторинг Програми здійснює Міністерство розвитку, громадських робіт і державного управління Румунії, Секретаріат Кабінету міністрів України та технічний Секретаріат у складі Сучавського регіонального бюро транскордонного співробітництва (Румунія).
У ході презентації Програми до учасників звергнувся перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета.
«Повний зал учасників різних рівнів, у тому числі і представників Кабміну свідчить про значний інтерес до програми Румунія-Україна. І не даремно, адже ми маємо ексклюзивну можливість почути всю найактуальнішу інформацію про програму безпосередньо від її координаторів з Румунії. Зауважу, що у заході беруть участь представники Союзу українців Румунії (СУР) з двох повітів Марамуреш та Сату-Маре. Вони є серйозним каналом комунікації між громадами з українського та румунського боку. Тому раджу тим, хто ще не знайшов партнерів у Румунії, скористатися цим каналом. Бажаю результативної роботи сьогодні і успішних проектів у майбутньому», — наголосив перший заступник голови облради.




Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар