Першої в Україні КУ «Закарпатський обласний центр підготовки населення до національного спротиву» очолив Юрій Беляков

квітня 27 / 2023


Про відкриття центру стало ще відомо у березні 2023 року. Основний офіс знаходиться в Ужгороді, підрозділи — в Ужгородському, Мукачівському, Берегівському, Хустському, Тячівському та Рахівському районах.

Контракт про призначення на посаду начальника першої в Україні КУ «Закарпатський обласний центр підготовки населення до національного спротиву» Юрія Белякова офіційно підписано. Про це повідомили в Закарпатській обласній раді.


Юрій Беляков – полковник, бойовий офіцер однієї з бригад, яка зараз боронить Україну на Донбасі.

– Зараз ми починаємо робити те, що упущено з 1991 року – вчити українське населення базовій військовій підготовці. Навчатися бойовій справі вже виявили бажання понад 50 осіб. Вік – від 18 років і без обмеження. Ми готуємо людей до призову і мобілізації, даючи початкові базові знання з військової справи, армії, щоб вони розуміли, що таке зброя, як з нею поводитися, що таке тактика, інженерна підготовка і тд. На жаль, початок повномасштабної війни нам показав, що люди просто не знали, що робити і куди звертатися, – пояснив він.

Наразі підготовка розрахована на 3 місяці. Подати заявку для участі можна через довідковий портал «Допомога Закарпаття». Навчання для всіх безкоштовне. По його закінченні видаватиметься сертифікат про те, що людина прослухала курс, володіє навиками користування зброєю.

Довідково:

Юрій Беляков – полковник Збройних сил України. З вересня 1982 року по березень 1983 року – служба в Афганістані командиром розвідувального взводу в м.Кундуз, отримав два поранення – кульове та мінно-взривне. З квітня 2015 року до травня 2016 року приймав участь в зоні АТО. Отримав осколкові поранення під час виконання бойового завдання. У 2015 році був засновником Закарпатської організації Всеукраїнської спілки ветеранів та волонтерів АТО. Інвалід війни ІІ групи.

Нагороджений орденами: Червоної Зірки – за війну в Афганістані, Богдана Хмельницького III ступеня, Богдана Хмельницького II ступеня — за особисті заслуги та мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

До початку повномасштабного вторгнення він працював заступником начальника управління муніципальної варти департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради. У різні роки військовий працював в управлінні з питань внутрішньої політики Закарпатської ОДА, був секретарем і депутатом Ужгородської міської ради, заступником мера Ужгорода.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар