На Закарпатті до нацспротиву безоплатно готуватимуть усіх охочих

березня 16 / 2023


На Закарпатті до нацспротиву безоплатно готуватимуть усіх охочих. Пілотний проєкт стартує найближчим часом. З групами до 30 осіб будуть працювати досвідчені інструктори Центру підготовки населення до національного спротиву.
Програма передбачає тримісячний базовий курс, у який входить вогнева, спеціальна фізична, інженерна підготовка, тактична медицина, підготовка зі зв’язку, військова топографія та інше. Про це на брифінгу розповів Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА.
💬 «Якщо учасник, котрий пройшов базовий курс підготовки, виявить бажання покращити свої уміння і стати більш професійним, то зможе пройти спеціальний курс. Це, зокрема, робота з БПЛА, гірсько-штурмова, мінно-вибухова підготовка, робота з підрозділами правоохоронних органів, військовими тощо», – зазначив очільник області, додавши, що також будуть розглядати можливість створювати умови, максимально наближені до реального бою.
☝️Своєю чергою керівник новоствореного осередку полковник ЗСУ, бойовий офіцер Юрій Беляков підкреслив, що на першому етапі функціонуватимуть 6 відділень Центру в кожному з районів Закарпаття. Заняття будуть проводити у вихідні, а в разі необхідності готові займатися і в неробочі години в будні.
Проєкт з підготовки населення до національного спротиву на Закарпатті стартує вперше в Україні. За словами Юрія Белякова, якщо розроблений механізм виявиться успішним, то цим досвідом будуть ділитися з іншими областями.
💬 «На початку війни населення не було готове психологічно та фізично, не розуміло, що і як потрібно робити. Були вимушені вчитися на ходу. Ми будемо використовувати будь-які можливості для того, щоб навчити всіх хоча б базових навичок», – підкреслив керівник Центру підготовки населення до національного спротиву.
Пройти підготовку зможуть усі охочі краяни віком від 18 років. Подати заявку на участь можна буде або безпосередньо в центрі чи його відділенні, або на платформі «Допомога Закарпаття». Про це ще інформуватимемо додатково 🙌
Національний спротив – це свідомий вибір і відповідальність кожного українця! Відповідальність за себе, своїх близьких та рідний край 🇺🇦
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар