Півтори сотні закарпатських підприємців можуть отримати до 10.000 доларів

березня 24 / 2023


Завершилась подача заявок на участь у конкурсі ґрантів у рамках проекту «Місцеве партнерство зайнятості в Закарпатській області». Протягом трьох тижнів було подано 147 заявок, на ґрант для підтримки та розвитк бізнесу.

Серед претендентів третина — підприємці, які приїхали на Закарпаття із областей, де тривали/тривають бойові дії, та тимчасово окупованих територій. Важливо, що як місцеві, так і релоковані бізнеси за умовами конкурсу повинні сплачувати податки на Закарпатті. В поданих заявках підприємства що вирощують яблука, зернові культури, займаються бджільництвом, збирають дикоростущі, виготовляють напівфабрикати; пекарні, заклади, що надають послуги харчування; виробництва меблів, посуду, взуття, одягу, шкіряних виробів, тріски, медичного приладдя, обладнання для харчової промисловості, поліграфія; виведення, збір та сортування твердих побутових відходів. Є й підприємці, що зайняті у сферах клінінгових послуг, туризму, ІТ, сферах освіти, краси, стоматології тощо.

Одним з ключових пріоритетів в отриманні безповоротної фінансової допомоги, є готовність підприємств працевлаштувати ВПО (таких 138 серед поданих заявок), людей із обмеженою працездатністю (79 заявок), ветеранів бойових дій в Україні (95 заявок), представників інших ключових груп — жінок, одиноких батьків/матерів, молодь 18-25 чи людей 50+ (114 заявок).

Найчастіше претенденти планують використати отримані кошти на оплату праці, сировини та консультативні послуги з розвитку бізнесу.

Для уточнення статусу своєї заявки підприємці що подались на конкурс можуть звертатися за електронною поштою: [email protected].

Довідково:
Конкурс мініґрантів для мікро-, малих та середніх підприємств у Закарпатській області реалізує ГО «ЦеГрІн Закарпаття» у рамках Проекту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Партнери проекту: департамент економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА, Закарпатський обласний центр зайнятості, Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття», Центр зайнятості вільних людей, Інноваційна освіта Закарпаття.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар