У горах Закарпаття врятували заблукалого ухилянта

вересня 04 / 2022


Майже цілу ніч прикордонники Чопського загону спільно з колегами з 👨‍🚒ДСНС та 👮‍♂️Національної поліції розшукували чоловіка, який намагався самотужки пробратися горами з України до Словаччини.

Вночі військовослужбовцям надійшла інформація від колег з Нацполіції про те, що у прикордонні, в районі гори Плішка, заблукала 🚶‍♂️невідома особа. Чоловік, який назвався жителем Житомирської області, просив про допомогу, оскільки втратив орієнтування.

До пошуків залучили прикордонні наряди прилеглих підрозділів та 🐕‍🦺розшукових собак. Над ранок правоохоронцям спільно зі співробітниками ДСНС вдалося розшукати заблукалого «туриста» за декілька кілометрів від держрубежу.
У ході опитування 22-річний чоловік зізнався, насправді він родом зі Запоріжжя та мав намір незаконним шляхом дістатися Чехії з метою уникнення мобілізації. Оскільки перед тим йому прикордонниками декілька разів було відмовлено у пропуску через кордон, він вирішив схитрувати, однак переоцінив власні сили та вміння з орієнтування.
Наразі заблукалий почувається добре, загрози його життю чи здоров'ю немає

Затриманого помістили у пункт тимчасового тримання. Його буде притягнуто до відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону. Окрім того, у діях чоловіка вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ст.336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією».
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар