Новини Закарпаття

Депутат Тячівської райради звернувся до президента Зеленського про надання дозволу на виїзд чоловіків за кордон

Депутат Тячівської райради Дмитро Шелемба звернувся до президента Зеленського про надання дозволу на виїзд чоловіків за кордон


Депутат і голова постійної комісії з питань з питань промислової політики, будівництва, транспорту, енергетики, зв’язку, архітектури та житлово-комунального господарства направив звернення до Президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради України.

У своєму повідомленні він розповів про важку ситуацію, яка склалася у зв'язку із забороною виїзду чоловіків віком від 18 до 60 років за кордон в умовах воєнного стану.

"На сьогодні населення опинилася на межі виживання як через військові дії, так і безробіття й інфляцію в країні. Ціна на найнеобхідніші товари та послуги зростають, а доходи у людей зменшуються. Більшість вже не в змозі утримувати себе й свої сім'ї, платити послуги й податки." - йдеться у листі.

В той же час депутат наголосив на усвідомленні того, що йде війна й чоловіки мають боронити нашу державу від ворога. Однак вважає, що "всі поголовно не можуть служити в армії, чи брати в руки автомат і йти на передову. Для цього у нас, за офіційною статистикою, достатньо військових та мобілізованих, які виконуючи обов'язок, отримують і грошове забезпечення. Також мотивованих військовозобов'язаних, які будь якої миті готові стати у стрій в боротьбі з окупантом, вистачає.

А як бути тим чоловікам, які не задіяні в обороноздатності країни, не мають роботи і засобів для існування? Більшість із них могли б поїхати за кордон на заробітки, і там отримати джерело доходу і можливість надсилати кошти рідним, які залишились в Україні. Сплачувати кредити, комунальні послуги, податки і тим самим допомагати ЗСУ та постраждалим від бойових дій, підтримувати економіку нашої, що дуже важливо у боротьбі за перемогу".

У своєму зверненні Дмитро Шелемба просить внести зміни до чинного законодавства та дозволити виїзд за кордон на заробітки бажаючим чоловікам віком від 18 до 60 років за відповідно визначених умов і зобов'язань задля соціального захисту громадян, фінансового забезпечення та підтримки економіки України.
На днях у Тячівську райраду надійшла відповідь з Офісу Президента України про те, що звернення розглянуто і надіслано до Кабінету Міністрів України для відповідного реагування.
Пресслужба Тячівський районної ради
https://rajrada-tyachiv.gov.ua/news/981-deputat-tyachvskoyi-rayradi-dmitro-shelemba-zvernuvsya-do-prezidenta-zelenskogo-pro-nadannya-dozvolu-na-viyizd-cholovkv-za-kordon.html
Перейти на сайт