Депутат Тячівської райради звернувся до президента Зеленського про надання дозволу на виїзд чоловіків за кордон

серпня 20 / 2022
Депутат Тячівської райради Дмитро Шелемба звернувся до президента Зеленського про надання дозволу на виїзд чоловіків за кордон


Депутат і голова постійної комісії з питань з питань промислової політики, будівництва, транспорту, енергетики, зв’язку, архітектури та житлово-комунального господарства направив звернення до Президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради України.

У своєму повідомленні він розповів про важку ситуацію, яка склалася у зв'язку із забороною виїзду чоловіків віком від 18 до 60 років за кордон в умовах воєнного стану.

"На сьогодні населення опинилася на межі виживання як через військові дії, так і безробіття й інфляцію в країні. Ціна на найнеобхідніші товари та послуги зростають, а доходи у людей зменшуються. Більшість вже не в змозі утримувати себе й свої сім'ї, платити послуги й податки." - йдеться у листі.

В той же час депутат наголосив на усвідомленні того, що йде війна й чоловіки мають боронити нашу державу від ворога. Однак вважає, що "всі поголовно не можуть служити в армії, чи брати в руки автомат і йти на передову. Для цього у нас, за офіційною статистикою, достатньо військових та мобілізованих, які виконуючи обов'язок, отримують і грошове забезпечення. Також мотивованих військовозобов'язаних, які будь якої миті готові стати у стрій в боротьбі з окупантом, вистачає.

А як бути тим чоловікам, які не задіяні в обороноздатності країни, не мають роботи і засобів для існування? Більшість із них могли б поїхати за кордон на заробітки, і там отримати джерело доходу і можливість надсилати кошти рідним, які залишились в Україні. Сплачувати кредити, комунальні послуги, податки і тим самим допомагати ЗСУ та постраждалим від бойових дій, підтримувати економіку нашої, що дуже важливо у боротьбі за перемогу".

У своєму зверненні Дмитро Шелемба просить внести зміни до чинного законодавства та дозволити виїзд за кордон на заробітки бажаючим чоловікам віком від 18 до 60 років за відповідно визначених умов і зобов'язань задля соціального захисту громадян, фінансового забезпечення та підтримки економіки України.
На днях у Тячівську райраду надійшла відповідь з Офісу Президента України про те, що звернення розглянуто і надіслано до Кабінету Міністрів України для відповідного реагування.
Пресслужба Тячівський районної ради
https://rajrada-tyachiv.gov.ua/news/981-deputat-tyachvskoyi-rayradi-dmitro-shelemba-zvernuvsya-do-prezidenta-zelenskogo-pro-nadannya-dozvolu-na-viyizd-cholovkv-za-kordon.html
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар