Новини Закарпаття

Спекотне літо цьогоріч не на руку ні аграріям, ні простим людям (відео)


Спекотне літо цьогоріч не на руку ні аграріям, ні простим людям. Усі втомилися від високих температурних режимів, хочуть дощу і прохолоди.

Довгоочікуваного дощу – не буде! Принаймні на низинних територіях Закарапття цього тижня– прогнозують синоптики. Щодо температурного режиму – найближчі три дні буде більш комфортним, каже Василила Блох.

Удень 21-26 градусів тепла, у ночі-10-15. А з п’ятниці – знов спека! То ж городи доведеться поливати. Спекотне літо цього цьогоріч додало клопоту і закарпатським аграріям! Засуха у літній період – це складні умови для феремерів!

Адже впливає на урожай – як цьогорічний, так і на майбутній! Страждають від спеки плодові дерева: спостергіається опадання листя та плодів. А от єдина культура якій цьогоріч повезло з погодою – виноград! Усі решта культури– у зоні ризику. Якщо завжди раніше Закарпаття вважалося добре зволоженим регіоном то зараз тенденція зворотня.

Так, якщо для порівнння коефіцієнт зволоження норма – одиниця для низин, а в горах був 1,8, то зараз у краї цей показник 0,2 унизинних територіях ,а на височині -зараз1! Фахівці це називають дуже жорсткою атмосферною засухою!
Перейти на сайт