Спекотне літо цьогоріч не на руку ні аграріям, ні простим людям (відео)

серпня 08 / 2022

Спекотне літо цьогоріч не на руку ні аграріям, ні простим людям. Усі втомилися від високих температурних режимів, хочуть дощу і прохолоди.

Довгоочікуваного дощу – не буде! Принаймні на низинних територіях Закарапття цього тижня– прогнозують синоптики. Щодо температурного режиму – найближчі три дні буде більш комфортним, каже Василила Блох.

Удень 21-26 градусів тепла, у ночі-10-15. А з п’ятниці – знов спека! То ж городи доведеться поливати. Спекотне літо цього цьогоріч додало клопоту і закарпатським аграріям! Засуха у літній період – це складні умови для феремерів!

Адже впливає на урожай – як цьогорічний, так і на майбутній! Страждають від спеки плодові дерева: спостергіається опадання листя та плодів. А от єдина культура якій цьогоріч повезло з погодою – виноград! Усі решта культури– у зоні ризику. Якщо завжди раніше Закарпаття вважалося добре зволоженим регіоном то зараз тенденція зворотня.

Так, якщо для порівнння коефіцієнт зволоження норма – одиниця для низин, а в горах був 1,8, то зараз у краї цей показник 0,2 унизинних територіях ,а на височині -зараз1! Фахівці це називають дуже жорсткою атмосферною засухою!
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар