Більше 71 тисяч оплат безготівково - в Ужгороді вже півтора року ефективно працює електронний квиток від ПриватБанку

серпня 27 / 2021


З лютого 2020 року в Ужгороді працює E-квиток - система безготівкової оплати проїзду у всіх автобусах громадського транспорту міста через валідатори ПриватБанку. За цей період пасажири зручно, швидко, а в умовах пандемії і максимально безпечно здійснили безконтактно більше 71 тисяч оплат на загальну суму майже пів мільйона гривень.

Транспортний проєкт реалізований у співпраці ПриватБанку, міжнародної платіжної системи Mastercard та Ужгородської міської ради. Для зручності пасажирів в салонах 76 автобусів встановлені 96 транспортних валідаторів. Минуло півтора року з часу початку роботи проєкту і 10 серпня ПриватБанк відзвітувався перед виконавчим комітетом Ужгородської міської ради про результати співпраці.

Скільки оплат і на яку суму?
Усього з початку роботи проєкту ужгородці оплатили за проїзд через валідатори 71 224 рази на суму 498 408,00 грн. Якщо протягом 11 місяців 2020 року (на початку роботи проєкту) було здійснено 24 397 оплат на суму 170 619 грн, то за 7 місяців 2021 року вже майже вдвічі більше: 46 827 оплат на суму 327 789,00 грн.

Мешканці та гості Ужгорода можуть сплатити за проїзд за допомогою банківських карток будь-якого банку з функцією PayPass/PayWave, смартфонами з Google Pay/Apple Pay, а також паперовими QR-квитками.
ПриватБанк вже запропонував міській раді впровадити облік перевезень пенсіонерів та пасажирів пільгової категорії. Задля цього спеціалісти Банку запрошують пенсіонерів Ужгорода відвідати будь-яке зручне відділення Банку та за декілька хвилин отримати Картку УЖГОРОДЦЯ з дизайном площі Петефі.

Також ПриватБанк пропонує Ужгородській міській раді впровадити сервіс проїзних квитків на потрібний проміжок часу ( доба, тиждень, місяць тощо). Для школярів міста у ПриватБанку також є цікава пропозиція – отримати банківську картку Юніора з унікальним дизайном.

Для мешканців міста, які мають картку з магнітною стрічкою, працює мережа з понад 1200 торгових pos-терміналів у майже всіх магазинах міста. Саме в цих терміналах можна швидко отримати паперовий QR- квиток на одну або декілька поїздок. Достатньо натиснути "0" на терміналі і вказати необхідну кількість квитків. Отриманий термінальний паперовий QR-квиток просто сканується у валідаторі при вході в автобус.


Пані Тетяна – фахівець ПриватБанку
– «В проекті я працюю вже півтора роки, майже з самого початку, і можу сказати що це дуже потрібна інновація.

На підготовчому етапі велися переговори з місцевою владою, з якою було обґрунтовано всі привілеї безготівкової оплати проїзду у всіх автобусах громадського транспорту міста, згодом дійшла черга й до перевізників, яким було дуже важко довести, що це дуже гарна альтернатива готівці. Адже з кожним днем ми бачимо позитивне зростання використання безготівкової оплати проїзду.

Якщо протягом 11 місяців 2020 року (на початку роботи проєкту) було здійснено 24 397 оплат, то за 7 місяців 2021 року вже майже вдвічі більше: 46 827 оплат. А до кінця року ця цифра збільшиться, адже починається навчальний період.

Транспортний проєкт ПриватБанку повною мірою відповідає рекомендаціям Національного банку України населенню в умовах пандемії, зокрема:

- користуватися онлайн-каналами банківського обслуговування, зокрема мобільними застосунками;
- за потреби здійснити розрахунки – робити їх безготівково;
- платити за товари та послуги безконтактно.

Вже 21 українське місто успішно впровадило оплату за проїзд у транспорті через QR-код та 15 міст- через валідатори від ПриватБанку.

Беремо і сплачуємо за проїзд безконтактно!»
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар