В Ужгороді вже понад рік ефективно працює електронний квиток від ПриватБанку

травня 11 / 2021
Більше 42 тисяч оплат безготівково - в Ужгороді вже понад рік ефективно працює електронний квиток від ПриватБанку

З лютого 2020 року в Ужгороді працює E-квиток - система безготівкової оплати проїзду у всіх автобусах громадського транспорту міста через валідатори ПриватБанку. За цей період пасажири зручно, швидко, а в умовах пандемії і максимально безпечно здійснили безконтактно більше 42 тисяч оплат на загальну суму в понад 299 тис. гривень.

Транспортний проєкт реалізований у співпраці ПриватБанку, міжнародної платіжної системи Mastercard та Ужгородської міської ради. Для зручності пасажирів в салонах 76 автобусів встановлені 116 транспортних валідаторів. Минуло більше року з часу початку роботи проєкту і щоб планувати подальший розвиток, банк вирішив проаналізувати результати за рік.

Скільки оплат і на яку суму?
Усього з початку роботи проєкту ужгородці оплатили за проїзд через валідатори 42 757 разів на суму 299 132 грн. Якщо протягом лютого 2020 року (на початку роботи проєкту) було здійснено 3 560 оплат на суму 24 860 грн, то у лютому 2021 року було здійснено 8 132 оплати на суму 56 924 грн.

Хто з ужгородців найчастіше користується безготівковим способом оплати?
- жінки - 51,53%,
- чоловіки - 48,47%;
- до 16 років - 3,52%,
- від 17 до 24 років - 22,90%,
- від 25 до 35 років - 28,17%,
- від 39 до 55 років - 41,33%,
- від 55 років - 4,08%.

Мешканці та гості Ужгорода можуть сплатити за проїзд за допомогою банківських карток будь-якого банку з функцією PayPass/PayWave, смартфонами з Google Pay/Apple Pay, а також паперовими QR-квитками. ПриватБанк вже запропонував міській раді впровадити облік перевезень пенсіонерів та пасажирів пільгової категорії. Задля цього спеціалісти Банку запрошують пенсіонерів Ужгорода відвідати будь-яке зручне відділення Банку та за декілька хвилин отримати Картку УЖГОРОДЦЯ з дизайном площі Петефі.

Для школярів міста у ПриватБанка також є цікава пропозиція отримати банківську картку Юніора з унікальним дизайном.

Для мешканців міста, які мають картку з магнітною стрічкою, працює мережа з понад 1200 торгових pos-терміналів у майже всіх магазинах міста. Саме в цих терміналах можна швидко отримати паперовий QR- квиток на одну або декілька поїздок. Достатньо натиснути "0" на терміналі і вказати необхідну кількість квитків. Отриманий термінальний паперовий QR-квиток просто сканується у валідаторі при вході в автобус.

Транспортний проєкт ПриватБанку повною мірою відповідає рекомендаціям Національного банку України населенню в умовах пандемії, зокрема:

користуватися онлайн-каналами банківського обслуговування, зокрема мобільними застосунками;
за потреби здійснити розрахунки – робити їх безготівково;
платити за товари та послуги безконтактно.

Вже 21 українське місто успішно впровадило оплату за проїзд у транспорті через QR-код та 15 міст- через валідатори від ПриватБанку, розповідає керівник проекту.

Керівник проекту Криворучко Вадим Валерійович, розповідає що особисто користується даною послугою, а саме цікаве те що саме в Ужгороді в кожному міському автобусі можна розраховуватись смартфоном, карткою, або QR-квитоком. QR-квиток можна купити в магазинах по цілому Ужгороду. Розмовляючи з Вадимом можна було зрозуміти, що людина цим живе, і удосконалює свій проект. Добре що в нашій країні є такі люди, які роблять нашпобут робить зручніим.

Беремо і сплачуємо за проїзд безконтактно!
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар