Мукачівська міська рада планує придбати дитячих журналів на пів мільйона гривень: місто переплатить за журнал

березня 16 / 2021
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради заявило про намір придбати дитячих журналів одного виду на 536 040,00 грн. з ПДВ. Лише ПДВ по цій закупівлі міському бюджету обійдеться в 107 208 гривень, повідомляє інтернетвидання mukachevo.rayon.in.ua

Тендер на закупівлю дитячого журналі «Чарівний ліхтарик» управління оголосило вчора, 15 березня 2021 року, на Prozorro.

Раніше сайт Перший.com.ua писав, що 21 січня 2021 року Андрій Балога — Мукачівський міський голова зустрівся з представниками Першого карпатського журналу для дітей «Чарівний ліхтарик» – керівником Аттілою Гануляком та головною редакторкою Жанною Хомою.



Згідно з тендерною документацією планують закупити 13 401 примірник журналу. Передбачається, що постачати «Чарівний ліхтарик» будуть щомісяця по 1489 штук впродовж 9-ти місяців. Якщо порахувати загальну вартість закупівлі разом з ПДВ, міський бюджет повинен буде сплатити 643 248 гривень. Тобто вартість одного примірника журналу коштуватиме місту 48 гривень.


Район.Мукачево поцікавився на сайті Державного підприємства по розповсюдженню періодичних видань «ПРЕСА», яка ж місячна вартість передплати журналу «Чарівний ліхтарик» для звичайного українця. Ми спробували оформити замовлення такої ж кількості журналів на сайті. Загальна вартість замовлення вийшла 576259.80 грн, це вже із доставкою та поштовими послугами. Вартість одного примірника - 43 грн.

Тобто, якщо тендер відбудеться за тими умовами, які вказані у заявці, місто переплатить за журнал 67005 грн. По 5 гривень за один примірник.


Довідково. Журнал «Чарівний ліхтарик» почали випускати на Закарпатті у жовтні 2020 року. У листопаді 2020 року Varosh писав, що «Чарівний ліхтарик» має 28 сторінок, постійні і нерегулярні рубрики.

Рубрики:

«Комікс» – комікси про Дарусика та Міккі;
«Ідейка» – це зазвичай 10 креативних ідей місяця;
«Майстер-клас» – детальна розповідь про певну з десяти креативних ідей місяця;
«Народна творчість» – тут публікуються народні пісні, вірші, казки, які відповідатимуть тематиці певного випуску. Їх можна буде прослухати через QR-код;
«Пограймо» – всілякі ігри, які постійно змінюватимуться;
«Розумні цифри» – це математична сторінка для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку;
«Англійська з казковим Дарусиком» – де можна буде вчити слова;
«На бабусиній кухні» – з рецептами;
«Наші читачі» – діти можуть надсилати свої фото для опублікування в журналі;
«Казка», “Казковий лабіринт», «Настільна гра», «Гра у слова», «Саморобка», «Віршик напам’ять», «Дідусева майстерня».
У першому номері є QR-код, який відкриває мультик до казки. У рубриці «Народна творчість» за QR-кодом можна послухати пісню. Цифровий контент – з ютуб-каналу проєкту «Чарівний ліхтарик», який щомісяця оновлюватиметься.

Журнал додатково має 20 стікерів, з якими малеча може бавитися, гортаючи сторінки.

«Чарівний ліхтарик – інтерактивний, оскільки можна читати, писати, вивчати напам’ять, слухати пісні, гратися з наліпками, можна робити все», — зазначають на сайті.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар