У Виноградові відкрили кращий в Україні Центр контролю за тваринами (ФОТО)

жовтня 22 / 2020
У середу, 21 жовтня, відбулося урочисте відкриття єдиного у Закарпатті, кращого в Україні Центру контролю за тваринами. Проєкт у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 років реалізувало комунальне підприємство «Центр інвестицій та розвитку» Виноградівської міської ради спільно з Виноградівською міською радою.
Реалізація виграного гранту розпочалася два роки тому – 1 листопада 2018 року. Щоб втілити його у життя, у виконавців було 24 місяці. І всього за кілька днів до офіційного спливання терміну Центр контролю за тваринами відкрив для всіх свої двері.
Величезна територія з вольєрами, карантином для тварин, крематорієм та, власне, лікарняним блоком – направду вражає.
Тут відвідувачів привітно зустрінуть на рецепції, сфотографують тварину і внесуть у базу даних, помиють, оглянуть, а вже далі для проведення необхідних маніпуляцій у розпорядженні ветеринарів дві операційні із сучасним обладнанням, хірургічними інструментами, стерилізаторами та холодильниками для ліків. Для якісного надання медичних послуг тут є монітор пацієнта, сучасний рентген апарат, лапароскопічна стійка, електрокардіограф, апарат для ультразвукової діагностики та ультразвуковий скалер для чистки зубів і, навіть, апарат штучної вентиляції легень. Окрім того, центр обладнаний трьома маніпуляційними, де можуть підлікувати тварин, які не потребують хірургічного втручання.
Сюди за кваліфікованою допомогою зможуть звернутися і власники домашніх тварин, тому керівництво сподівається, що зовсім скоро Центр буде самоокупним.
На урочистому відкритті були присутні мер Виноградова Степан Бочкай, голова Виноградівської РДА Ігор Вантюх та голова Виноградівської райради Віталій Любка, старші експерти українського представництва Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна.
Керівник «Центру інвестицій та розвитку» Виноградівської міської ради Артур Шерегі розповів присутнім, що по суті проєкт стартував не 2, а 4 роки тому, коли розпочалася підготовка до подання документів.
«Насправді, цей проєкт почався ще 4 роки тому, коли ми почали шукати партнерів, коли почали вивчати питання, їздити у Польщу, щоб набратись досвіду, щоб зрозуміти, як підійти грамотно до підготовки необхідних документів. До нас підключилося і багато небайдужих мешканців Виноградова. Допомагали, хто чим міг: долучались до виловлюву собак для стерилізації і чіпування, приносили корм чи старі теплі речі, щоб собакам було не так холодно взимку. Тому сміливо можу сказати, що цей проєкт зробило усе місто», - сказав Артур Шерегі.
Старші експерти українського представництва Програми були приємно вражені результатами, передовими і цікавими рішеннями, які використали під час будівництва Центру. Гості зауважили, що гуманне ставлення до тварин – це вже якісно новий рівень розвитку суспільства. А подібний Центр – це не просто стіни – це цивілізаційний крок уперед.
Наповну Центр контролю за тваринами запрацює на початку 2021 року.







Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар