Епідеміологічна ситуація у Закарпатті залишається напруженою – констатують фахівці (відео)

жовтня 22 / 2020
А на деяких територіях – критичною. Ужгород і Ужгородщина, Перечинщина, Березнянський – у лідерах за показниками і якщо така інтенсивність захворюваності триватиме надалі мають усі шанси потрапити до червоної зони.

Найкраща ситуація –у Хутському районі за виключенням міста Хуст. Найчастіше інфікуються люди від колег по роботі та в громадському транспорті, а також під час святкування заходів, де найбільше скупчення людей– констатують фахівці. Завантаженість ліжок у медзакладах краю починаючи з минулого тижня і досі перевищила 50% в деякі дні. Якщо протягом 5 днів тенденція зберігатиметься вся область автоматично переходить у помаранчеву зону.

А при завантаженості протягом 5 днів 75% ліжкового фонду – у червону.Варто додати, пацієнт не має прив’язки до території – якщо заклад переповнений, його переведуть у лікарню у часовому просторі до 60 хвилин, де є ліжко-місце. Такі рішення обласної комісії ТЕБ та НС, що відбулася вчора 21 жовтня, озвучили на брифінгу.

Окремо зупинилися на виборах 25 жовтня, які вперше пройдуть в умовах карантину. Щодо членів виборчих комісій, рекомендовано працювати в щитках, або ж у масках, в рукавицях. У відділеннях з хворими на Ковід-19 буде організоване голосування для хворих.Маски, дистанція, дезиінфекція – прості правила, які можуть зберегти здоров’ я–вкотре нагадують лікарі. А також відмовитися від масових заходів, уникати скупчення людей. І звісно при перших проявах хвороби – залишатися вдома і звертатися до сімейного лікаря.

Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар