Закриють кордони? Ситуація на українсько-угорських кордонах (відео)

вересня 02 / 2020
Закриють кордони? Ситуація на українсько-угорських кордонах (відео)
Угорщина з 1 вересня 2020 року Угорщина закриває кордони у зв’язку зі зростанням рівня захворюваності на коронавірус у світі – таку інформацію оприлюднили деякі змі та поширили у соцмережах. Чи справді це так та чи торкнуться зміни українців, адже останнім часом і так пристрасті на кордоні не вщухають через великі черги на закарпатських ККП – дізнавалась моя колега.

“З 1 вересня іноземним громадянам буде заборонений в’їзд на територію Угорщини”, – заявив у п’ятницю, 28 серпня, глава канцелярії прем’єр-міністра Віктора Орбана Гергей Гуйяш, повідомляє агенція AFP. “Ми скасували епідеміологічну класифікацію країн. Відтепер Угорщина зелена, всі інші – червоні” – таку інформацію оприлюднило одне із змі. Люди на українсько-угорському кордоні кажуть, дізналися про це у соцмережах.Чули дзвін та не знаєм де він! – так можна охарактеризувати ситуацію. Аби підтвердити чи спростувати інформацію звернулися до угорського консульства у м. Ужгород – кажуть, пишіть запит.

Поки чекаємо відповіді, у Чопському прикордонному загоні надали офіційний коментар щодо закриття Угорщиною кордонів.Справді, на офіційному сайті Посольства України в Угорщині можна ознайомитися з оновленими правилами в’їзду в Угорщину, які вступають у дію з 1 вересня 2020 року. Зокрема, заборони на в’їзд та транзит країною у них не має.

Що стосується ситуації на КПП краю – то черги з початку серпня стали звичним явищем. Більш детальних роз’яснень з приводу змін у перетині угорського кордону очікуємо від консульства Угорщини в місті Ужгород.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар