Новини Закарпаття

Синоптики прогнозують припинення опадів на Західній Україні

Синоптики прогнозують припинення опадів на Західній Україні

На заході України, де тривають повені, відсьогодні, 24 червня, очікується покращення погоди та зменшення кількості опадів. Дощі в цьому регіоні падають 2-3 дні, від 20 червня, повідомив начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

«Така погода на заході країни спостерігається два-три дні, починаючи від 20 червня. І уже сьогодні буде покращення погоди. Ми матимемо підвищення атмосферного тиску, фронт буде поступово розмиватися, інтенсивність дощів буде зменшуватися. Уже сьогодні у Карпатах не очікується сильних і надзвичайних дощів, які до цього фіксували деякі станції. На вихідних на заході Україні вже будуть звичайні літні дощі, помірні. Значних опадів у регіоні не очікується», — розповів він.



Синоптик також розповів про причини негоди.

«Негода на заході України спричинена тим, що над ним зараз перебувають атмосферні фронти. Уся Україна перебуває у малоградієнтному полі пониженого тиску, що супроводжується дощами, але над західними областями стоїть малорухомий атмосферний фронт і тому там йде більше дощів, особливо у Карпатах», — сказав Білик.
Перейти на сайт