Синоптики прогнозують припинення опадів на Західній Україні

червня 24 / 2020
Синоптики прогнозують припинення опадів на Західній Україні

На заході України, де тривають повені, відсьогодні, 24 червня, очікується покращення погоди та зменшення кількості опадів. Дощі в цьому регіоні падають 2-3 дні, від 20 червня, повідомив начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

«Така погода на заході країни спостерігається два-три дні, починаючи від 20 червня. І уже сьогодні буде покращення погоди. Ми матимемо підвищення атмосферного тиску, фронт буде поступово розмиватися, інтенсивність дощів буде зменшуватися. Уже сьогодні у Карпатах не очікується сильних і надзвичайних дощів, які до цього фіксували деякі станції. На вихідних на заході Україні вже будуть звичайні літні дощі, помірні. Значних опадів у регіоні не очікується», — розповів він.



Синоптик також розповів про причини негоди.

«Негода на заході України спричинена тим, що над ним зараз перебувають атмосферні фронти. Уся Україна перебуває у малоградієнтному полі пониженого тиску, що супроводжується дощами, але над західними областями стоїть малорухомий атмосферний фронт і тому там йде більше дощів, особливо у Карпатах», — сказав Білик.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар