На Закарпатті посилюють карантинні обмеження: перелік

червня 22 / 2020
На Закарпатті посилюють карантинні обмеження: перелік
Сьогодні, 22 червня, у Закарпатській ОДА відбулось позачергової регіональної комісії ТЕБ та НС. Було прийнято рішення посилити протиепідемічні заходи на території Закарпатської області:

Скасувати послаблення протиепідемічних заходів, введених на території області рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 29 травня 2020 № 8 (із змінами від 18.06.2020).

Заборонити на всій території області із 25.06.2020 року: закладам охорони здоров’я проведення планових заходів з госпіталізації, крім:

надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;
надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;
проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я.
Термін: до покращення епідемічної ситуації та прийняття окремого рішення

Заборонити у вихідні (субота, неділя) та святкові дні регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів громадським автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполучені.

Починаючи із 00.00 год. 23 червня 2020 року до покращення епідемічної ситуації та прийняття окремого рішення встановити контрольно-пропускні пункти на перевальних ділянках наступних автомобільних доріг:

Яблунецький перевал (автодорога Н-09 Мукачево-Рогатин-Львів);
Абранський перевал (автодорога М-06 Київ-Чоп).
Пропуск осіб через вищенаведені пункти можливі лише після проведення температурного скринінгу з безконтактною термометрією всіх пасажирів, фіксації часу перетину, номерів транспортних засобів та напрямку руху, місця вибуття та прибуття транспортного засобу (пасажирів).

Місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади зобов’язані:
– Внести (у разі необхідності) зміни до режимів роботи з метою встановлення початку роботи:

о 8 годині в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, територіальних підрозділах центральних органів виконавчої влади;
о 10 годині в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України;
Суб’єктам господарювання рекомендується на період дії карантину внести (у разі необхідності) зміни до режимів роботи з метою встановлення початку роботи о 10 чи більш пізній годині.
Термін: протягом дії карантину

Рекомендується фармацевтам, місцевим органам Пенсійного фонду України, банківським установам:
встановити із 11.00 по 13.00 години прийому відвідувачів (споживачів) похилого віку, розмежувавши прийом із іншими відвідувачами.
Термін: протягом дії карантину

Також зорганізують оповіщення населення щодо посилення в області протиепідемічних заходів.
Термін: три рази на день до окремого рішення

Сільським, селищним головам та органам державної реєстрації актів цивільного стану зобов’язані своєчасно надавати до органів Національної поліції інформації про проведення запланованих урочистих заходів, пов’язаних із укладанням шлюбу для здійснення контролю за дотриманням карантинних вимог.
Термін: протягом дії карантину

ГУНП у Закарпатській області, місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування зоов’язані зорганізувати залучення громадських формувань до здійснення патрулювання населених пунктів та моніторингу стану дотримання карантинних вимог і вимог щодо самоізоляції.
Термін: протягом дії карантину.

Початок дії обмежень – з 00.00 23 червня

Термін дії – до кінця карантину.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар