Новини Закарпаття

21 закарпатець хворий на короновірус лікується дома але чим,якщо ефективних ліків немає?

21 закарпатець хворий на короновірус лікується дома але чим,якщо ефективних  ліків немає?

За повідомленнями закарпатської ОДА 21 закарпатець хворий на короновірус лікується дома,двоє знаходяться в Закарпатській інфекційній лікарні.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я:
«На даний момент рекомендованих лікарських засобів, призначених для профілактики або лікування інфекції, викликаної новим коронавірусом (2019 nCoV) немає.
Проте, інфікованим пацієнтам повинна бути надана необхідна медична допомога для полегшення і зняття симптомів, а особам з важкими формами захворювання повинна забезпечуватися належна підтримуюча терапія. В даний час йде робота по створенню специфічних лікарських засобів проти нового коронавируса, і їм треба буде пройти клінічні випробування. ВООЗ спільно з рядом партнерів надає допомогу з метою прискорення роботи по створенню нових лікарських засобів.



Ряд засобів західної медицини, а також традиційних народних або домашніх засобів може сприяти поліпшенню самопочуття і полегшення симптомів захворювання COVID-19, проте, в даний час немає фактичних даних, які б могли свідчити про те, що дія будь-якого з наявних препаратів дозволяє запобігти або лікувати дане захворювання. ВООЗ не рекомендує проводити самолікування за допомогою яких би то ні було лікарських препаратів, включаючи антибіотики, з метою профілактики або лікування інфекції COVID-19. У той же час ведуться клінічні випробування ряду засобів як західної, так і традиційної народної медицини. ВООЗ продовжить публікувати оновлені відомості по мірі появи клінічних даних
».

Постає запитання, а чим лікують захворівши на короновірус закарпатців та ще й дома?


За останніми даними в Україні хворих на короновірус 897 померло 22 видужало 19 людей.
Перейти на сайт