Вперше у Великобичківській громаді відбувся "День бюджету Великобичківської громади"

червня 21 / 2024
Сьогодні, 21 червня 2024 р. вперше у Великобичківській громаді відбувся "День бюджету Великобичківської громади".

Протягом дня експерти ГО "За прозорі місцеві бюджети" разом з працівниками селищної ради знайомили мешканців громади зі світом фінансів місцевого бюджету. Всі бажаючі мали можливість дізнатися, як формується бюджет громади, звідки беруться кошти, на що витрачаються і як можна впливати на розподіл фінансових ресурсів, щоб зробити життя громади кращим. Це стало не лише можливістю для мешканців висловити свої думки, але й зрозуміти процеси, що відбуваються у фінансовій сфері громади.

Також за бажанням, кожен мешканець мав змогу написати свої власні пропозиції до бюджету на 2025 р. Таких пропозицій вже зібрано більше 60.

Одночасно, у залі засідань Великобичківської селищної ради, відбулася лекція для молоді на тему: "Бюджетна партисипація". Школярі отримали цінні знання про те, як вони можуть брати участь у бюджетному процесі, подавати власні пропозиції та ідеї, а також впливати на розвиток своєї громади.

Але це ще не все. Експертами було презентоване видання "Бюджет для громадян Великобичківської СТГ" з повною візуалізацією у спрощеній формі інформації про місцевий бюджет. Для тих, хто сьогодні не мав змогу отримати видання, може з ним ознайомитися за посиланням - http://surl.li/urghs

А для тих, хто не встиг написати сьогодні свої пропозиції до місцевого бюджету на 2025 р. власноруч, пропонуємо це зробити онлайн за посиланням - http://surl.li/urghu

На проведення заходу та інформаційні матеріали не було витрачено з місцевого бюджету жодної копійки!
Захід підготовлений Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

HOVERLA / проєкт USAID в Україні
Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети"
Володимир Плетюк
Категорія : Економика


Залишити Коментар