Податківці Закарпаття взяли участь у воркшопі "Жіноче лідерство та сімейний бізнес у часи викликів"

травня 29 / 2024
Податківці Закарпаття взяли участь у воркшопі "Жіноче лідерство та сімейний бізнес у часи викликів"

Днями в Ужгороді відбувся воркшоп "Жіноче лідерство та сімейний бізнес у часи викликів", організований за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" та Центру підтримки експорту. Захід став десятим із дванадцяти подібних воркшопів, що проходять у різних регіонах України.

Марія Бадида, начальник Державної податкової інспекції у м. Ужгороді ГУ ДПС у Закарпатській області, виступила з доповіддю про актуальні норми податкового законодавства. «Суттєвих змін в оподаткуванні з 1 січня 2024 року не відбулось, проте з 1 січня та з 1квітня в Україні підвищили мінімальну зарплату, що вплинуло на розмір податків та єдиного соціального внеску», - зазначила Марія Бадида. Начальник ДПІ детально розповіла про особливості подання звіту про контрольовані іноземні компанії (КІК), звернула увагу присутніх на використанні суб’єктами господарювання РРО/ПРРРО та видачі фіскальних чеків.

Начальник відділу інформаційної взаємодії Алла Дацюк розповіла про переваги використання Електронного кабінету платника, мобільного застосунку "Моя податкова", безкоштовного програмного забезпечення для програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). "Ці сервіси дозволяють платникам податків економити час та ресурси, адже вони можуть подавати звітність, отримувати довідки та консультації онлайн, без необхідності відвідувати податкову особисто", - наголосила начальник відділу інформаційної взаємодії.

Крім того, Алла Дацюк нагадала, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи, отримати роз’яснення також можна за телефонами «гарячих ліній».

Воркшоп "Жіноче лідерство та сімейний бізнес у часи викликів" став чудовою нагодою для представників податкової служби Закарпаття поділитися актуальною інформацією та налагодити діалог з активним жіноцтвом краю.

ДПС у Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар