Зростання пенсій у 2024 році — кому платитимуть більше у лютому

січня 29 / 2024
Зростання пенсій у 2024 році — кому платитимуть більше у лютому

У лютому 2024 року не передбачається збільшення планових виплат пенсій. Але деякі люди отримають додаткові гроші до своєї пенсії автоматично, як надбавки за вік.

Про це розповіла начальниця управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду в Закарпатській області Вікторія Поляковська в етері телемарафону “Єдині новини”.

На скільки зростуть пенсії у лютому
Попри те, що підвищення планових пенсій у лютому не буде, деяким пенсіонерам автоматично нарахують додаткові виплати. Йдеться про автоматичне нарахування надбавок особам, які досягли певного віку. Зараз ці доплати такі:

для пенсіонерів віком від 70 до 74 років включно — 300 гривень;
від 75 до 79 років включно — 456 гривень;
від 80 років — 570 гривень.
За словами Поляковської, при призначенні пенсії доплата за понаднормовий стаж призначається автоматично, але людина повинна звернутися за призначенням пенсії.



Індексація пенсій у 2024 році
У березні 2024 року в Україні має відбутися масштабна індексація пенсійних виплат. За словами голови Мінсоцполітики Оксани Жолнович, головною метою індексації має стати “оновлення” пенсій деяким категоріям громадян, розміри пенсій яких давно не змінювалися. Їх підвищать з огляду на зростання інфляції та збільшення прожиткового мінімуму.

Точні суми підвищення зараз невідомі, але в середньому пенсія має зрости на 13%. Як приклад, у пенсіонерів, яким нараховують “голу” пенсійну виплату у розмірі 7,69 тис. гривень, доплата буде доволі солідною — близько 1 тис. гривень.
Категорія : Економика


Залишити Коментар