Закарпаття у 2023 році продовжує зміцнювати економічний потенціал і демонструвати високі темпи зростання економіки

жовтня 31 / 2023

У попередні роки попри війну, завдяки героїзму наших захисників та ефективним рішенням щодо релокації підприємств із прифронтових регіонів нам вдалося втримати темпи зростання економіки.
❗️Найкраще це проілюструє загальний обсяг доходів усіх суб’єктів господарювання Закарпатської області (юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців) від продажу товарів, робіт та послуг, який у 2021 році становив 100,1 млрд грн, а у 2022 – 122,14 млрд грн (зростання на 22 %).
❗️Завдяки спільній роботі з підприємцями краю та ефективним комплексним безпековим рішенням у першому півріччі 2023 року темп приросту доходів суб’єктів господарювання області в порівнянні з першим півріччям минулого року вже становить 42,1 %.
❗️Серед іншого завдяки цьому громади краю та область за останні 18 місяців на потреби захисників виділили понад 1,7 млрд грн. При цьому обласний бюджет усі 100% отриманих коштів від військового ПДФО спрямував на потреби Сил оборони, проєкти підтримки наших захисників і заходи, спричинені війною.
За ці кошти закуповують дрони, засоби розвідки, екіпірування, ремонтують військову техніку тощо.
❗️За цим показником Закарпаття посідає 6 місце серед інших регіонів країни, і це попри те, що наша область – одна з найменших та має чи не найменший бюджет за обсягом. Дякую кожній громаді за таку позицію.
Підтримка захисників залишається для нас беззаперечним пріоритетом, так буде до перемоги. Тож ми продовжуємо працювати над посиленням сектору безпеки та оборони.
Категорія : Економика


Залишити Коментар