Вже скоро на закарпатців очікують серйозні витрати

березня 26 / 2023

На Закарпатті люди готуються до Великодня.



У регіоні жителі потроху уже готуються до Великодніх свят і бережуть заощадження до святкового столу і, звісно, Пасхального кошика. А фінанси берегти жителям області, певна річ, доведеться, адже цьогоріч Великодні смаколики обійдуться не дешево.

Ціни на Великодню продукцію уже зараз поволі зростають, але найбільше стрибок на товари буде відчутним з наближенням свята. Аби не стояти у чималих чергах за шовдарем й іншим святковим набором до Великодня, жителі зараз потроху вже роблять закупи й відкладають до морозилок (м'ясні вироби).

У кого є нагода зробити запаси до Великодня з домашнього сала й свинини, той, звісно, має змогу не витрачатись на копчений виріб із магазину чи ринку. Утім, в цьому плані господарям теж доведеться ще потрудитись, бо ж копчення шовдаря - особливий процес й має бути під пильним наглядом. Жителі не один раз пригадують різні історії щодо казусів із коптінням смаколика - то його поцупить сусід, що спокуситься на ароматний димок із "гударні" чи то ще якась біда із ним стане. Про подібні "історії" "Голос Карпат" вже писав. Одного разу "любителі м'яса та чарки" навіть залізли до будинку господарів, коли ті були в церкві на службі. Такі от всілякі моменти бувають із шовдарем.

А от у кого не має в обійстю ні поросяти, ані коптильні, аби зготувати смачнючий великодній смаколик, той, звісно, прямує за вже готовим беконом чи шовдарем до м'ясних магазинів чи ревізує місцеві ринки. М'ясо тут різне, на будь-який смак й гаманці.

Великодні смаколики в Ужгороді наразі можна придбати за наступними цінами:

Шовдар від 250 - 300 грн.
Бекон - 250 грн;
Ребра - 250 грн;
Ковбаса - 300 грн;
Ковбаса рублена 300 грн;
Пікниця сиро копчена - 300 грн. Сало - 200 грн.
Категорія : Економика


Залишити Коментар