На Закарпатті почали виробляти власне шампанське

січня 22 / 2023

Виноробна компанія «Шато Чизай» започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.

Як розповів директор компанії Дмитро Шолудько, це буде перше в сучасній історії України виробництво ігристих вин повного циклу акратофорним резервуарним періодичним способом на території Закарпаття.

В компанії підкреслюють, що популярне ігристе Carpathian Sekt із локальних сортів винограду буде суто закарпатським продуктом: від грона і до келиха. Перший розлив на новій лінії розливу вже відбувся в грудні 2022 року.

«Ми ведемо історію з 1995 року. У нас є два виробничі майданчики. Виробництво з первинного виноробства розташоване в селі Оросієво. Цього року там переробили приблизно 1,5 тис. т винограду. Там розташований і новий завод, адже ми отримали ліцензію на виробництво виноградних спиртів, виноградного спиртового дистиляту і коньяків України. Ми вже викурили першу партію виноградного спирту з чистого сорту Черсегі Фюсереш. Для цього виробництва реконструювали будівлю під дистиляцію та закупили обладнання», — зазначив Дмитро Шолудько.

Зазначимо, що раніше ігристе вино Carpathian Sekt, яке створювали винороби «Шато Чизай» із власного винограду, розливали на заводі партнерів.
Категорія : Економика


Залишити Коментар