У Закарпатській, Львівській, Київській та інших областях, українці отримають фінансову допомогу

січня 21 / 2023

За час війни, яку розпочала в Україні російська федерація, чимало бізнесів та підприємств постраждали і зазнали значних збитків. Особливо це відчули мікропідприємства та малий бізнес.

Проте понад 300 мікро- та малих підприємств, які постраждали внаслідок воєнних дій, мають право отримати гранти на відновлення, тобто значну фінансову допомогу. Відбуватиметься це в межах реалізації проєкту "Розвиток малого та середнього підприємництва: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу".








Головна мета цього проєкту, який впроваджується Міжнародною організацією з міграції у співпраці з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Міністерством економіки України, є підтримати підприємства, які перемістили свій бізнес. В першу чергу ті, які постачають критично необхідні товари та послуги для внутрішньо переміщених осіб і громад, що їх приймають.

"Мікропідприємства можуть отримати одноразові гранти на суму до 4500 євро, малі підприємства – до 20 000 євро, підприємства-стартапи – до 7500 євро", – розповіли в Мінреінтеграції.

Наразі вже відомо, що заявки подали чимало українських підприємств. І проєкт уже підтримав 325 мікро- і малих підприємств. Гранти виділяють бізнесам у Закарпатській, Львівській, Чернігівській, Київській і Сумській областях.

Також обрали підприємства з Івано-Франківщини, Тернопільщини й Полтавщини. Фінансування ж проєкту здійснюється Урядом Німеччини через Банк розвитку KfW. Нові заявки вже не розглядатимуть. Термін подання вийшов.
Категорія : Економика


Залишити Коментар