У Мукачеві мають намір підняти тариф на водопостачання

лютого 04 / 2022

ММКП «Мукачівводоканал» інформує споживачів про намір встановити тариф на послугу з централізованого водопостачання
Наразі абоненти підприємства сплачують за послугу з централізованого водопостачання 18,68 грн/м³.

Такий тариф на послуги з централізованого водопостачання встановлено відповідно до Рішення сесії Виконавчого комітету Мукачівської міської ради від 07.02.2020 року №54 та введені в дію з 10.02.2020 року.

За інформацією Мукачівської міської ради, відповідно до Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 року №130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» ММКП «МУКАЧІВВОДОКАНАЛ» інформує про намір встановити тарифи на послугу з централізованого водопостачання в наступних розмірах (з урахуванням податку на додану вартість).



Розрахунок планових тарифів на послуги з централізованого водопостачання здійснено відповідно до «Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року №869 зі змінами та доповненнями.

Структура планового тарифу наведена у таблиці грн./м3:


Як зазначається, планові витрати, які затверджені в діючих тарифах з 10.02.2020 року на послуги з централізованого водопостачання не покривають всіх витрат фінансово-господарської діяльності, що обумовлюють збиткову діяльність ММКП «Мукачівводоканал».

Фінансовий стан підприємства ставить під загрозу належне виконання підприємством функцій виробника житлово – комунальної послуги та стабільне забезпечення територіальної громади міста Мукачево послугами водопостачання.

Водночас, підвищення планових тарифів на послуги з централізованого водопостачання обґрунтовують зміною витрат на оплату праці, вартості електроенергії, вартості реагентів, паливно-мастильних матеріалів та інших факторів.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань щодо наміру встановлення тарифу на централізоване водопостачання приймаються адміністрацією Мукачівського міського комунального підприємства «Мукачівводоканал» за адресою:89600, м. Мукачево, вул.. Духновича, 103 В, або за електронною адресою: [email protected] та виконавчим комітетом Мукачівської міської ради за адресою: 89600, м. Мукачево, пл.. Духновича 2.
Категорія : Економика


Залишити Коментар