Закарпатські стартапери отримали гранти на суму понад 1,3 млн грн

грудня 06 / 2021


Воблдержадміністрації підбили підсумки обласного «Конкурсу стартапів 2021». За результатами відбору 16 закарпатських підприємців-початківців отримали понад 1,3 млн грн на реалізацію власних ініціатив.

Заступник директора департаменту економічного та регіонального розвитку, торгівлі, залучення інвестицій, забезпечення виконання державних програм та контролю за їх виконанням облдержадміністрації Іван Завидняк зауважив, що відбір бізнес-проєктів тривав 4 місяці.

«За цей час було проведено масштабну роботу, в ході якої ми з колегами мали можливість опрацювати цікаві проєкти, які подавали закарпатці. Зараз триває процедура контрактування переможців, і вже з початку 2022 року вони зможуть розпочати свою підприємницьку діяльність. Проєкти стартапів спрямовані передусім на розвиток туризму та спорту в області, стосуються переробки екологічно чистих продуктів, виготовлення фіточаїв тощо», – наголосив Іван Завидняк.

Як зазначив директор Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Володимир Феськов, цьогоріч на конкурс надійшло 65 заявок. Він підкреслив, що відбір пройшов прозоро та достойно, а головна мета – стимулювати підприємців бути ще більш ініціативними і крокувати до своєї бізнес-ідеї.

Про особливості «Конкурсу стартапів 2021» повідомила Катерина Натуркач, проєктна менеджерка проєкту. Вона зазначила, що під час прийому заявок для учасників відбору провели два онлайн-навчання щодо заповнення аплікаційної форми.

«Виконавчий адміністратор планує зібрати пропозиції щодо покращення конкурсу від усіх учасників цьогорічного відбору і за результатами такого опитування у 2022 р. разом з конкурсною комісією, департаментом економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОДА та Центром підтримки підприємництва плідно попрацювати над покращенням конкурсу та залученням додаткових коштів, аби кількість переможців щороку зростала», – підкреслила Катерина Натуркач.

Конкурс стартапів проводять за ініціативи департаменту економічного та регіонального розвитку, торгівлі, залучення інвестицій, забезпечення виконання державних програм та контролю за їх виконанням облдержадміністрації, Центру підтримки підприємництва Закарпаття та спільно з Агентством регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття».
Категорія : Економика


Залишити Коментар