Депутати обласної ради внесли зміни до Положення про порядок використання коштів обласного бюджету для організації та проведення конкурсу бізнес-проєктів для підприємців – початківців

травня 07 / 2020
Депутати обласної ради внесли зміни до Положення про порядок використання коштів обласного бюджету для організації та проведення конкурсу бізнес-проєктів для підприємців – початківців
На позачерговій сесії обласної ради, яку провів її очільник Михайло Рівіс 5 травня цього року, депутати прийняли рішення «Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок використання коштів обласного бюджету для організації та проведення конкурсу бізнес-проєктів для підприємців – початківців (стартапи) – у рамках Програми підвищення конкурентоспроможності Закарпатської області на 2019 – 2020 роки».

Внесення змін та доповнень до цього Положення необхідне з метою підтримки підприємницьких ініціатив та надання методично-консультативної допомоги громадянам України для започаткування власної справи та підприємцям-початківцям щодо розвитку бізнесу через надання за рахунок коштів обласного бюджету безповоротної допомоги для підприємців-початківців (стартапи).

У Положенні йдеться про те, що у Конкурсі можуть брати участь підприємці-початківці (стартапи, зареєстровані не більше 3 років (до моменту фінальної дати подачі заявки на участь в Конкурсі), а також громадяни України віком від 18 років, зареєстровані у Закарпатській області, які мають намір розпочати і вести підприємницьку діяльність та сплачувати податки на території Закарпатської області (далі – Учасники).

Об’єктом відбору Конкурсу є бізнес-проєкти, які передбачають започаткування підприємницької діяльності, створення нових напрямків або розширення вже існуючих видів діяльності (виробництв, послуг), а також забезпечують створення нових робочих місць та досягнення економічного ефекту тощо.

Проєкти, відібрані у межах Конкурсу, повинні бути реалізовані в Закарпатській області. Переможець конкурсу зобов’язується реалізувати проєкт, на який отримав фінансову підтримку не більше як за 180 днів з дня отримання коштів такої підтримки.

Участь у Конкурсі є безкоштовною.

Прийняття даного рішення сприятиме доступу та залученню широкого кола учасників до проведення конкурсу бізнес-проектів для підприємців-початківців щодо розвитку бізнесу через надання за рахунок коштів обласного бюджету безповоротної допомоги для підприємців-початківців (стартапи).

Цим рішенням рекомендовано райдержадміністраціям і міськвиконкомам, об’єднаним територіальним громадам довести зазначене Положення з усіма доповненнями до відома зацікавлених суб’єктів малого та середнього підприємництва.

Пресслужба облради
Категорія : Політика


Залишити Коментар