Закарпаття: понад 23 млн грн виділили на забезпечення житлом дітей-сиріт

серпня 03 / 2021
Закарпаття: понад 23 млн грн виділили на забезпечення житлом дітей-сиріт

Під головуванням заступника очільника облдержадміністрації Петра Добромільського відбулося засідання регіональної комісії щодо розподілу коштів субвенції з державного бюджету на проєктні та будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для наближених до сімейних форм виховання, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

За рішенням Кабінету Міністрів України у 2021 році на ці потреби з держбюджету для Закарпаття виділили понад 23 млн грн.

«Завдання, яке ставлять перед нами Президент України Володимир Зеленський та Міністерство соціальної політики України, – забезпечити умови проживання, максимально наближені до сімейних, та гідне соціальне забезпечення цих дітей. Усі заслуговують на сімейний затишок і комфорт», – зазначив Петро Добромільський.

Так, Вільховецька, Холмська та Великобичківська територіальні громади отримали по 250 тис. грн на розробку проєктно-кошторисної документації для малих групових будинків.

Хустська ТГ на будівництво дитячого будинку сімейного типу отримала близько 5,6 млн грн.

Драгівська громада має привести у відповідність документи на земельну ділянку для подальшого проєктування двох малих групових будинків.

Згідно з постановою КМУ соціально необхідні об’єкти мають побудувати протягом 2 років. Керівництво області та громади зацікавлені, аби заклади звели у короткі терміни.

За словами заступника голови облдержадміністрації, поява таких будинків в області дозволить забезпечити майже 60 дітей умовами виховання, максимально наближеними до сімейних.

Питання забезпечення дітей сиріт житлом та їх соціального супроводу перебуває під постійним контролем очільника Закарпаття Анатолія Полоскова.
Категорія : Економика


Залишити Коментар