1,3 млн грн на забезпечення безкоштовними медикаментами та роботами з зубопротезування чорнобильців Закарпаття

липня 30 / 2021
Закарпатській ОДА відбулося засідання регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян. За круглим столом обговорили питання соціального захисту та пенсійного забезпечення цих категорій населення.

На початку 2021 року на Закарпатті проживали 3292 особи, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них 1841 особа – учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 1189 осіб ‒ потерпілі від Чорнобильської катастрофи та 66 осіб, постраждалих внаслідок інших ядерних аварій (випробувань тощо). Зокрема 308 осіб з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС та інших ядерних аварій, 497 дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

«Під час ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків чорнобильці виявили найкращі людські та професійні якості, які є прикладом мужності для всього українського народу», ‒ зазначив Петро Добромільський, заступник очільника краю.

За його словами, питання їх медичного, соціального та пенсійного забезпечення перебуває під контролем Глави держави. Керівництво Закарпатської облдержадміністрації вживає заходів для посилення соціального захисту краян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За рахунок коштів обласного бюджету в 2021 році на забезпечення безкоштовними медикаментами та роботами з зубопротезування чорнобильців передбачено 1,3 млн гривень.

Загалом укладено 18 угод з аптеками на забезпечення медикаментами на суму 1,5 млн грн (відшкодовано ‒ 373,4 тис. грн), 10 угод з лікарнями на роботи по зубопротезуванню на суму 193,65 тис. грн (відшкодовано – 58,1 тис. грн).

Як зауважив Петро Добромільський, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 02.02.2021 № 68 для надання фінансової підтримки ГО „Союз Чорнобиль України” Закарпаття у 2021 році з бюджету області виділили 128 тис. грн.
Категорія : Економика


Залишити Коментар