До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 2,8 млрд гривень податків

липня 07 / 2021
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 2,8 млрд гривень податків

Ця сума сплачених податків та зборів на 21,2% більша, ніж за аналогічний період 2020-го. Про це інформує Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.
За словами очільника податкового відомства краю, основними фінансовими донорами місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю. – По цих податках ми фіксуємо найбільшу сплату, а також приріст. Так, протягом січня-червня суб’єкти господарювання та громадяни сплатили 1 млрд 964 млн гривень ПДФО, з приростом до аналогічного періоду минулого року плюс 337 млн гривень, єдиного податку – майже 377,7 млн грн (+46,8 млн грн) та плати за землю – понад 230 млн грн (+48,1 млн грн), – підкреслює Олексій Петріченко.
– Як бачите, надходження до місцевих бюджетів стабільно зростають, але зараз територіальним громадам необхідно якісно попрацювати над прийняттям рішень про встановлення місцевих податків та зборів, зробити це необхідно до 15 липня. Від того наскільки фахово та принципово вони підійдуть до встановлення ставок, зокрема по податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, по податку на землю, від того наскільки правильно й максимально об’єктивно вони встановлять податкових агентів з туристичного збору, залежатиме їхнє фінансове становище уже в 2022 році. Зараз вони отримують податкові надходження за результатами сплати на основі ставок прийнятих у 2020 році, – зазначає Олексій Петріченко.

ДПС у Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар