Михайло Товт: Перетин кордону транспортних засобів повинен бути швидким, і водночас, - відповідати критеріям безпеки економіки держави

червня 02 / 2021

У середу (02.06) начальник Закарпатської митниці Держмитслужби Михайло Товт разом з керівниками краю – в.п. голови Закарпатської облради Андрієм Шекетою та першим заступником голови Закарпатської ОДА Мирославом Білецьким зустріли на українсько-словацькому кордоні делегацію Словацької Республіки, яку очолив президент Фінансової адміністрації Іржі Жежулка.

Головний митник Закарпаття наочно продемонстрував поважним словацьким гостям роботу стаціонарної скануючої системи та розповів про подальшу реконструкцію пасажирського напряму у пункті пропуску «Ужгород- Вишнє Нємецьке». Посадовець зазначив, що сучасне облаштування та використання технічних засобів митного контролю дозволить якісно та ефективно здійснювати митний контроль на кордоні та збільшити пропускну спроможність пункту пропуску.

А працівники управління технічних засобів митного контролю митниці зауважили, що сканери дозволяють в рази скоротити загальний час митного контролю та не проводити довготривалі, затратні операції з розвантаження та огляду транспортних засобів. Адже рентгенологічний процес перевірки вантажівок триває всього кілька хвилин. Крім того, сучасний сканер має унікальні можливості точного розпізнавання прихованих від митного контролю об’єктів.

На уточнююче питання керівників краю, чи врахована радіаційна безпека під час сканування, то очільник митниці запевнив, що всі транспортні засоби, контейнери та об’єкти, що проходять сканування, не набувають залишкової радіації, тому обмежень щодо кількості сканувань не має. Водії фур під час сканування знаходяться у визначеному безпечному місці та не отримують радіаційного випромінювання від скануючої системи.
Михайло Товт підкреслив: перетин кордону транспортними засобами повинен бути швидким, і водночас, - відповідати критеріям безпеки економіки держави.

Також під час діалогу висловлювалося сподівання щодо тісної співпраці зі словацьким колегами в частині розбудови вантажного напрямку, що дозволить нарешті вирішити питання зникнення великих черг перед пунктом пропуску з українського боку.
Насамкінець обидві сторони виразили зацікавленість у якнайшвидшій реалізації планів з розвитку прикордонної інфраструктури та відкритті нових пунктів пропуску на українсько-словацькому кордоні.

Категорія : Економика


Залишити Коментар