Закарпатець задекларував біткоїнів на 1,3 млрд грн

квітня 09 / 2021
Ексдепутат Ужгородської міської ради Михайло Чурило задекларував 826 біткоїнів.

Про це повідомляє платформа відкритих даних Opendatabot.

Він на сьомому місці у рейтингу чиновників, які задекларувавли біткоїни.

Станом на 7 квітня 826 біткоїнів дорівнюють 1 млрд 289 млн 686 тисяч гривень.
Кореспонденти Суспільного телефонували Михайлу Чурилу, аби дізнатися походження такої кількості біткоїнів, але на дзвінки він не відповів.

Минулого року Михайло Чурило лідирував у списку декларантів, у яких виявили найбільшу суму недостовірних відомостей. За інформацією НАЗК, Чурило «забув» вказати понад 95 млн грн, позичені іншій людині.
У 2010-му році Михайло Чурило пройшов до Ужгородської міськради від «Партії регіонів», а ще через 5 років — від партії «Патріот». У 2019-му Михайло Чурило балотувався у народні депутати від партії «Патріот». До Верховної Ради не пройшов. У 2020-му він балотувався на посаду мера Ужгорода від партії «Патріот».

Що відомо

Посадовці задекларували понад 46 тисяч біткоїнів. Кількість посадовців, що декларують біткоїни, зросла. Так, у 2016-му криптовалюту задекларували 25 чиновників, у 2020-му — вже 652.

Криптовалюти в Україні не мають правового статусу, дослідити їх походження неможливо. Це збільшує ризик фінансових зловживань. Заявлені біткоїни можуть бути в майбутньому використані для пояснення незаконних доходів. За правилами НАЗК у деклараціях криптовалюти позначають як нематеріальний актив.

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що кампанія декларування-2021 офіційно завершена і протягом неї надійшло майже 800 тисяч декларацій.
Категорія : Економика


Залишити Коментар