Обласний бюджет Закарпатської області на 2021 рік прийнято!

грудня 18 / 2020

Вчора, відбулося чергове засідання сесії Закарпатської обласної ради нового скликання.

На засіданні сесії був присутній голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

Олексій Петров, голова облради, представив депутатському корпусу обласної ради VIII скликання новопризначеного голову Закарпатської ОДА – Анатолія Полоскова.

Очільник області привітав депутатів із довірою, яку їм висловили закарпатці, побажав усім ефективної роботи, розумних рішень та якісної співпраці між органами влади.

Також Анатолій Полосков окреслив свої пріоритетні завдання на посаді голови облдержадміністрації:
- боротьба з поширенням коронавірусної інфекції;
- якісне і своєчасне забезпечення медзакладів обладнанням та повним спектром засобів індивідуального захисту;
- завершення процесу децентралізації;
- реалізація президентської програми «Велике будівництво», у якій спостерігаємо позитивну динаміку;
- вирішення технічних питань щодо функціонування аеропорту «Ужгород»;
- розв’язання проблеми зі сміттям;
- збереження Боржавської вузькоколійки;
- надання допомоги підприємцям.

«Сподіваємось на підтримку депутатського корпусу та, зі свого боку, гарантуємо повну співпрацю у всіх питаннях, що належать до нашої компетенції. Ми входимо в робочий режим постійної співпраці виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, яка забезпечить успіх та розвиток Закарпаття», – додав Анатолій Полосков.

Відтак директор департаменту фінансів Петро Лазар відповідав на питання депутатів щодо бюджету області на наступний рік.

Департамент фінансів облдержадміністрації та головні розпорядники коштів підготували проєкт обласного бюджету(тут прикріпити документ коротко про бюджет, зробити слово активним) на наступний рік. На спеціальній колегії його розглянуло і затвердило керівництво ОДА. Згодом його проаналізували члени бюджетної комісії та інших профільних комісій облради. Врахувавши усі пропозиції та зауваження, останні подали доопрацьований документ на затвердження депутатам Закарпатської обласної ради VIII скликання.

Сьогодні на третьому пленарному засіданні першої сесії Закарпатської обласної ради VIII скликання прийняли головний фінансовий документ Закарпатської області – обласний бюджет на 2021 рік. (детальніше: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

Загальний обсяг доходів обласного бюджету на 2021 рік заплановано у сумі 2 млрд 84 млн грн. Базова дотація становить 272 млн 600 тис. грн, додаткова дотація на утримання закладів освіти та охорони здоров’я – 273 млн 400 тис. грн, субвенції з державного бюджету – 625 млн 400 тис. грн, податки, збори та інші доходи – 912 млн 700 тис. грн.

До нового обласного бюджету увійшли 43 програми загальною вартістю 126 млн 745 тис. грн.

Програма соціально-економічного розвитку Закарпатської області на 2021 рік базується на комплексі галузевих і територіальних прогнозів, статистичних матеріалах, містить основні тенденції економічного і соціального розвитку області у 2020 році, найбільш проблемні аспекти (зокрема ті, що викликані негативними наслідками, спричиненими виникненням і поширенням пандемії COVID-19).
Категорія : Економика


Залишити Коментар