Літнім водіям можуть заборонити керувати авто

січня 10 / 2024

У Євросоюзі запроваджують нову стратегію, яка передбачає перегляд видачі водійських ліцензій для осіб похилого віку.
Ця ініціатива реалізується у межах проекту Vision Zero, спрямованого на значне зменшення кількості ДТП зі смертельними наслідками.
В рамках проекту пропонується встановити обов’язкову психологічну оцінку для водіїв віком понад 65 років з метою визначення їхньої здатності зберігати необхідну концентрацію та розумову працездатність як у звичайних, так і в екстрених ситуаціях.
Автори Vision Zero також пропонують вводити обов’язкові курси підвищення кваліфікації для водіїв віком понад 70 років в ЄС. Термін дії водійських посвідчень для літніх водіїв пропонується скоротити до п’яти років, і якщо водій перевищить 75 років, оновлення ліцензії буде обов’язковим щорічно. Деякі експерти висловлюють думку, що обмеження дії прав для пенсіонерів до 2 років, починаючи з 65-річного віку, може бути більш обґрунтованим.

Наразі спостерігається різна думка як серед прихильників, так і критиків даної ініціативи. Ураховуючи бажання України уніфікувати своє законодавство із стандартами ЄС, можливе, що подібна дискусія з’явиться в українських експертних та владних колах найближчим часом.​
Категорія : Різне


Залишити Коментар