Попереду високосний рік: що треба знати і чого остерігатись

грудня 24 / 2023
Попереду високосний рік: що треба знати і чого остерігатись

2024-й рік буде високосним і його покровителем за східним календарем стане Дерев’яний Дракон.

У високосний рік днів більшає. Земля рухається навколо Сонця близько 365 днів 5 годин 49 хвилин, завдяки чому з’являється десь шість зайвих годин.

У календарі можемо спостерігати це як додатковий день – 29 лютого.

Gazeta.ua розповідає, що треба знати і чого остерігатись у високосний рік.


Саме у такі роки відбувається найбільша кількість політичних та природних катастроф. Наприклад, під час минулого високосного року, який припав на 2020-й сталася масштабна пандемія коронавірусу в усьому світі.

У східній культурі негативну енергію високосного року пов’язують з числом чотири, яке несе в собі силу слова “смерть”. Високосний рік – завжди четвертий за рахунком, що так чи інакше присвоює йому славу небезпечного.


За повір’ями, якщо людина у минулі роки скоїла багато злочинів, то саме у високосний прийде час її “очищення” – вона може стикатися з постійними негараздами та проблемами.

Водночас покровителем 2024-го буде Дерев’яний Дракон і завітає до нас із добробутом й успіхом. У країнах Азії Дракон – наймогутніший знак.

Покровитель наступного року також символізує енергію та владу. 2024 надасть безліч можливостей зробити світ кращим. Головне – не зіткнутися із самолюбством.

Багато людей остерігаються високосного року і тому невипадково такий рік обростає забобонами. Вірити в них чи ні – справа кожного.

Прикмети
У високосний рік не можна нічого купувати на смерть.

Не слід підбирати із землі круглі предмети – не до добра.


Не можна збирати гриби і траву, особливо на Івана Купала.


Вагітній жінці не можна стригти волосся до пологів.

Для дитини, яка народилася 29 лютого, в документах про народження рекомендується записати дату 28 лютого або 1 березня.

По можливості, не варто міняти місце роботи і проживання.

У високосний рік не можна колядувати.

Не потрібно продавати велике майно та цінні речі.

В цілому не рекомендується що-небудь починати, здійснювати великі продажі або покупки, кардинально міняти сферу діяльності. Найголовніше, в цей рік краще не вступати в шлюб і не вагітніти.

Церква офіційно запевняє, що високосний рік жодним чином не впливає на стосунки між подружжям. Предки давали кілька порад, які можете використати:


не віддавайте свою сукню нікому після весілля, це ж стосується всіх аксесуарів;


не варто надягати обручку поверх рукавичок, інакше партнер не ставитиметься до шлюбу серйозно;

покладіть монетку в туфлі нареченої, щоб зберегти майбутню родину від лих.

Діти, народжені у високосний рік
Ставлення до дітей, які народилися у високосний рік, було неоднозначним. З одного боку, наші предки вірили, що поява на світ нового життя в такий період несе малюкові сумну й нещасливу долю. Інші, навпаки, вірили, що така дитина “обдарована Богом”.

Люди, які з’явилися на світ 29 лютого, вважалися особливими. Напевно, кожен з нас хоча б раз замислювався: як вони святкують свій день народження? Є ті, хто святкує лише раз на чотири роки, а є такі, хто святкує щороку, але в інший день. Водночас із давніх-давен існує повір’я, що вони проживуть довге життя.

Якщо зважились на серйозні справи, нікому не розповідайте про них.

Що кажуть психологи
Не варто всі невдачі списувати на високосний рік. Краще шукати реальну причину. Психологи радять не шукати підтвердження негативним прикметами.

Здійснюйте серйозні зміни в своєму житті в ті періоди, які вважаються сприятливими. Наприклад, переїжджати в нове житло навесні. Поняття “високосний рік” придумано людьми.
Категорія : Різне


Залишити Коментар