Якщо чоловік кривдить свою жінку, він може втратити все

листопада 06 / 2023

Академік Ландау був геніальним вченим. Але, на жаль, заводив інтрижки з дамами та водив їх додому прямо при дружині.

Цар Олександр ІІ багато зробив для Батьківщини. Але ось теж коханку з дітьми поселив прямо у палаці, вище поверхом, над покоями дружини.

Пушкін любив, прийшовши з «веселого дому», поділитися дружиною своїми враженнями та розповісти, з ким і як він там проводив час.

Академік потім потрапив під машину та став безпорадним інвалідом. Доглядала його дружина, звичайно. А хто ще?

Олександр ІІ був убитий терористами, йому ноги бомбою відірвало, то він коханку навіть попрощатися не покликав, коли вмирав. Пушкін теж помирав на руках дружини після смертельної дуелі. І багато таких прикладів можна навести.

Ці великі люди ображали своїх дружин і завдавали їм страждань своєю поведінкою.
Адже дружини їх любили всім серцем! Ні, не зла доля, не Вищі сили покарали цих чоловіків. Справа в тому, що вони своїх дружин принизили. Звели на нижчий рівень. Жінка перестала бути другом, вірним партнером, товаришем та опорою. Вона стала кимось на зразок рабині Ізаури, кимось на зразок вірної собаки, яку господар може приголубити. А може й штовхнути. І в жодному разі її не соромиться; адже рабів можна не соромитися!

Дружина перестала бути другом, стала слугою.
Істотою нижчого порядку, як раніше казали. І чоловік сам себе прирік на самоту, принизивши найближчу людину. Адже вірного друга у нього не стало, людини, з якою можна поділитися потаємним, людини, яка може надати на рівних підтримку, дати пораду, захистити, посперечатися, переконати, змусити відмовитися від невірного кроку…

Був друг, став раб. Був товариш — стала домашня тварина. І в таких стосунках чоловік позбавляє себе найголовнішого — підтримки. Тому що той, кого не поважають, така собі підтримка. Просто вірний раб, але не друг.

Начебто у шлюбі чоловік чи у стосунках — але насправді він самотній.
Одинокий — значить, уразливий. Значить, на нього можна напасти чи обдурити, заподіяти зло. Він бореться віч-на-віч з ворогами. А міг би мати вірного друга! Ніщо не замінить справжню жіночу підтримку, хитромудрість, інтуїцію, здатність бачити знаки та відчувати людей.

Ось тому справжні успішні люди бережуть та поважають свою дружину.
Це їхній справжній друг, не просто дружина чи кохана. Принижуючи іншого, принижуєшся і слабшаєш сам, на радість ворогам. І стаєш самотнім, беззахисним і слабким. Повага до жінки – запорука успіху та довгого життя. А образити люблячого неважко. Знехтувати ним легко. Тільки потім можна все втратити.

Автор: Ганна Кір’янова
Категорія : Різне


Залишити Коментар