Коли викопувати часник: вірна бабусина ознака

липня 05 / 2023

Сьогодні погода стала дуже непередбачуваною, тому час дозрівання часнику може значно змінюватись. Рекомендується дотримуватися особливостей його зростання, оскільки сама рослина підкаже, коли збирати врожай.

Нагадаємо, що коли стрілка часнику загнеться в «ріг баранячий», її необхідно в основі стебла обломити, щоб головка повністю сформувалася. Однак не слід обривати всі стрілки, краще залишити 3-4 з них на різних ділянках грядки. За ними можна визначити готовність овочів до збирання.

Запам’ятайте, що коли стрілка знову витягнеться і стане вертикально, настав час збирати врожай часнику!


А наші бабусі збирали часник 12 липня на Петра та Павла.


При викопуванні часнику ніколи не рвіть його різко. Якщо грунт утрамбований, краще лопату використовуйте, але будьте обережними, щоб уникнути механічних пошкоджень головок, оскільки це може вплинути на його зберігання.

Правильне сушіння часнику
Часник слід викопувати разом із пагонами і найкраще промити головки відразу, можна використовувати шланг, але без замочування, щоб уникнути зайвого вологопоглинання.

Потім необхідно підвісити часник у добре провітрюваному місці, необхідно щоб головки вниз звисали, щоб всі поживні речовини перейшли з стебла в головку.

Через 2-3 дні врожай можна переносити на горище або інше добре провітрюване місце для висихання остаточного.


Стебла слід відокремити від головки лише після повного висихання!


Після цього проведіть сортування часнику, відклавши найбільші і міцні голівки для посадки наступного року, а решту можна використовувати в їжу, забезпечуючи організм свій осінню та взимку натуральними вітамінами.
Категорія : Різне


Залишити Коментар