Реконструкція реабілітаційного центру на Закарпатті тривала ціле десятиліття

червня 05 / 2021

В обласному санаторії «Малятко», що в селі Оноківці біля Ужгорода, відкрили оновлене приміщення лікувально-реабілітаціного центру.

Розділити з малечею та працівниками санаторію приємну подію приїхав голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, інші високопосадовці.

«Хочу подякувати всім депутатам облради, які були причетні до реконструкції реабілітаційного центру і сприяли, щоб фінансування цього об’єкта не припинилося. Окреме спасибі директору закладу — Галині Мороз, яка пройшла через чимало випробувань, зокрема й судових, щоб довести справу до логічного завершення. Я маю надію, що це — не останні кошти, які обласна рада виділить на функціонування «Малятка», — цитує Олексія Петрова прес-служба облради.

Зі словами привітань виступили також депутати Єлизавета Біров, Ілдіка Орос і Володимир Чубірко.

Лікувально-реабілітаційний корпус має два поверхи і просторий ліфт для юних пацієнтів з ураженням опорно-рухового апарату. Тут уже незабаром запрацюють кабінети лазеротерапії, фізичної терапії, масажу, інгаляторної терапії, реабілітаційний тренажер тощо.

За словами директорки закладу Галини Мороз, реконструкція тривала ціле десятиліття. Вартість робіт — 11 млн грн.

Як поінформувала Галина Мороз, без цього корпусу санаторій уже не міг би працювати по-сучасному повноцінно, оскільки зросли вимоги Національної служби здоров’я України не тільки до фахівців, а й до самої будівлі. Вона має бути доступною для людей з обмеженими можливостями.

Відтепер лікуватимуть дітей в санаторії «Малятко» не лише із Закарпаття, а з усієї України.
Категорія : Різне


Залишити Коментар