Стільки готівки ви не бачили: на трасі Київ–Чоп в автівці митника знайшли $700 тис. (ФОТО, ВІДЕО)

червня 05 / 2021

Слідчі викрили масштабні зловживання службовими особами Волинської митниці Державної митної служби. Про це в п’ятницю повідомило Державне бюро розслідувань.

Зокрема правоохоронці виявили $704,3 тис. у багажнику автомобіля начальника зміни митного посту «Ягодин» Михайла Бурдейного.

Обшук проводили на стаціонарному посту дороги Київ–Чоп у Рівненській області.

За даними слідства, деякі посадовці за хабарі сприяли незаконному переміщенню вантажів через державний кордон без сплати митних платежів.

Схему організовали співробітники керівної ланки Волинської митниці. Начальник одного з митних постів систематично збирав та акумулював у себе отримані гроші, частину яких розподіляв між іншими правоохоронними структурами.

На митну територію України з Республіки Польща під виглядом порожніх транспортних засобів, з підміною дешевого товару дорогим і довантаженням незадекларованих партій товарів перевозились продукти харчування, брендовий одяг, автозапчастини, обладнання та устаткування, побутова техніка та інший товар.

ДБР розпочало кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення начальника митного посту.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Михайло Бурдейний був серед сотні митників, яких відсторонили після засідання Ради національної безпеки і оборони 2 квітня. Коли термін відсторонення збіг, чиновник повернувся на службу.


Категорія : Різне


Залишити Коментар