Уповноважені з прав людини обговорили в поліції Закарпаття основні напрямки покращення відкритості служби

лютого 25 / 2021
Зустріч регіональних уповноважених з прав людини поліції та Верховної ради України відбулася в Головному управлінні Національної поліції у Закарпатській області. Обговорили, як вже пророблену під час моніторингових візитів до підрозділів роботу, так і майбутні проекти, які вже скоро запустить поліція області для захисту прав людей.

Сьогодні, 25 лютого, до регіональної представниці Управління дотримання прав людини Національної поліції України Тетяни Щерби для обговорення нових викликів, які стоять перед правоохоронцями, завітали представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях Світлана Семчишин та представниця Уповноваженого ВРУ з прав людини Діана Швардак.

Розпочали з аналізу перевірок відділів та відділень поліції, які проводилися за останній час. Тетяна Щерба розповіла про особливості роботи правоохоронців в районах та речі, на які особливо звертала увагу.

Найбільше ж часу приділили обговоренню перспектив впровадження на Закарпатті системи “Custody Records”, яка вже працює у декількох регіонах України. На зустрічі наголосили, що на Закарпатті ця робота вестиметься не лише, як фільмування роботи поліції в умовах взаємодії з підозрюваними в ізоляторах тимчасового тримання. На сьогодні МВС працюють над впровадженням спеціальних слідчих кімнат та інших робочих приміщень, де фіксуватимуться всі взаємодії поліції з громадянами.

Подібні зустрічі плануються і в найближчому майбутньому. Адже захист прав поліцейських, потерпілих та підозрюваних – це ті практики, які скрізь у світі набувають нових, більш прискіпливих до деталей вимог. Поліція Закарпаття ж намагається щодня вдосконалюватися, щоб бути більш зрозумілими та максимально корисними для простих людей.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Різне


Залишити Коментар