Заробітчанам із Закарпаття на замітку: скасування 14-денного карантину в ЄС

травня 23 / 2020
Багато Закарпатців, ринулися знову на заробітки закордон, їдуть навіть з біометричними паспортами, без віз, адже тут високооплачувану роботу знайти не реально. Наші краяни шукають роботу по всій Європі, та використовують всі можливі і не можливі варіанти аби доїхати до місця роботи.
Заробітчанам із Закарпаття на замітку: скасування 14-денного карантину в ЄС

Про ряд рішень уряду для сприяння працевлаштування сезонних працівників у Польщі міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановскі заявив під час прес-конференції 21 травня, інформує Radio Lublin.

Міністр зазначив, що відсутність сезонних працівників у зв'язку з пандемією негативно впливає на економіку країн Західної Європи, і тому Польща вирішила допомогти господарствам у вирішенні цієї проблеми.

— Ми ще не знаємо, яким буде масштаб цього явища і скільки цих працівників з усіх східних кордонів приїде до Польщі, - сказав Ардановскі.

Він підкреслив, що для робітників зі сходу буде запроваджено значне полегшення умов для праці. Іноземці, які будуть приїжджати на ферми, матимуть можливість приступити до роботи вже з першого дня перебування. Такого поки що не запровадили в жодній іншій галузі.

Міністр також закликав поляків, які в даний момент не працюють, проявити солідарність та допомогти фермерам збирати врожай, аби запобігти дефіциту продовольства у Польщі.
Категорія : Різне


Залишити Коментар